troubled -> RE: Mišljenje mama koje imaju školarce (3.11.2010 19:32:31)
|
evo me....kao mama i kao kolegica... žao mi je radi neugodnosti koju si doživjela, sigurno ti nije lako...ali ništa nije nerješivo... ne znam program informatike za osnovnu školu (osim za 5. razred jer imam petašicu), ali pretpostavljam da su tvoji zahtjevi u skladu s njim...to prvo još jednom prekontroliraj za biti mirna... nadalje, potpuno podržavam visoke zahtjeve u okviru programa i od njih ne trebaš odustati... slažem se i da djecu treba kontrolirati i da se nastava informatike ne treba svesti samo na igru... sad dolazimo do "ali"... istina je da je zahtjevno i teško, ali nastavu treba osmisliti tako da je djeci zanimljiva i motivirajuća... tu si, ako ćemo iskreno, u nezahvalnijem položaju od ostalih kolega (bilo to fer ili ne, tako je)...jer, dijete koje je nezadovoljno nastavom matematike, može grintati i žugati, ali se ne može s nje ispisati....od informatike se, jer nije obavezna, može odustati (zaključujem da nei učenici i jesu)...i to u krajnjem slučaju dovodi do toga da ti ostaneš bez posla... dakle, to nikako ne želimo i to se ne smije dalje događati... kako? to ćeš osmisliti sama, ali evo par nabacanih primjera i ideja... -paula ima informatiku u bloku...prvi sat rade "ozbiljne" stvari, a kad s tim završe, obično drugi sat su na face-u... (ok, to je možda previše) p.s. ona voli informatiku (najvećim dijelom baš zbog toga) -možeš im dati zadatak nakon kojeg mogu slobodno osmisliti aktivnost....ako nisi za net i face...mogu igrati neku offline igricu, na primjer...tako će se potruditi brže izvršiti zadatak... -možeš zadatatke iz programa učiniti zanimljivijim i (djeci) smislenijim...tipa...ne učimo se koristiti MS wordom radi worda, nego da bi napravili što maštovitije (font, boja, slika itd) pozivnice za rođendan, tulum, što li već.... -zašto ne face? (nemoj da te pregazi vrijeme - šala, šala [sm=smiley36.gif])...ali na face-u nećemo chatati nego evo zadatak...(nisam na face-u pa ću možda izvaliti glupost ali evo...) napravi takvu i takvu grupu...označi toga i toga na fotki...najavi događaj...itd.... -ovo bi vjerujem bilo zgodno za završni dio sata i pokretač djeci da se jako potrude do njega stići... nadam se da uviđaš dobronamjernost ovoga što sam napisala.... zaključak ukratko: dobro radiš i ne popuštaj, ali malo osuvremeni nastavu i učini je zanimljivijom djeci... sigurna sam da ćeš uspjeti [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|