martina33 -> RE: rodit cu u petrovoj (21.11.2010 21:01:37)
|
koja je od vas rodila tamo i kako vam je stvarno bilo? koliko dugo se provede u bolnici ako je porod prosao normalno? sto sve moram ponijeti sa sobom u rodiliste a sto ne smijem? jel postoji mogucnost porođaja na stolcicu? evo,ja rodila u petrovoj prije 4 tjedna i mišljenja sam da ako ti je pisano nešto loše,može se dogoditi bilo gdje...tisuću ljudi,tisuću iskustva...petrova se sada uređuje i vjeruj mi da će izgledati vrhunski i zbog toga mi je žao kaj nisam rodila 2 mjeseca kasnije [sm=jezicek.gif]...zbog tog preuređenja su babinjače posvuda,ali je najbitnije da su sobe u principu četverokrevetne i svaka soba ima svoju kupaonu...e sad,sestre su druga priča od odjela do odjela...o tome ne bih jer ima svakakvih sestara svuda-i boljih i lošijih...problem je što su dosta mlade i imam osjećaj da sve rade prek one stvari...ali opet,preživiš sve ta tri dana...u rađaoni mi je bila super ekipa...sad je postava mlađih doktora i moram priznat da su super...najvažnije je biti dobar i slušat njihove upute jer ipak su oni završili medicinu (barem oni furaju taj stav) i sve ok...najbitnija je vjera u svog doktora..ja sam mu se potpuno predala,vjerovala sam mu i stvarno sam se osjećala sigurno..i babice su bile super i nisam ni sekunde bila ostavljena na "cjedilu"... u rađaoni sam imala mobitel pod jastukom,flašicu vode i čarape na nogama ...kreveti su novi na elektriku tako da sam si ga malo i podignula...od babica i doktora sam tražila da mi probaju ne radit epiziotomiju ako nije potrebna i nisu mi je radili..stvarno se babica potrudila..samo sam malo pukla,stavili mi 3 šava i oporavak je neusporediv u odnosu na epiziotomiju-drugi dan sam sjedila kao da nisam nikad ni rodila...sestre stalno dijele tablete protiv bolova (Knavon) koje su se meni pokazale genijalnima... Ujutro te bude u 4.50 da ti izmjere temperaturu...djeca dolaze u 6 i nakon toga svaka 3 sata(otprilike)... Moraš ponjest sve svoje-rađaš u svojoj spavačici,ručnik,uloške,wc papir,toaletu,sapun..sve... Ako je sve ok s djetetom i s tobom ideš doma treći dan..znači dan kad rodiš brojiš kao nulti...Nema mogućnosti porođaja nikak drugačije nego na krevetu..i nema šetanja..jednom kad te priključe na ctg,nema mrdanja... sve u svemu,meni i nije bilo ništa traumatično...bolnica kao bolnica,ali tih par dana se sve preživi...a i čula sam na svoje uši da se doktori i te kako konzultiraju jedni s drugima kako bi sve prošlo u najboljem redu,,, nadam se da sam barem malo pomogla...ako želiš epiduralnu,možeš je dobiti ako to dozvoljava situacija... ja sam sada drugi put rodila u petrovoj i opet bi... SRETNO!
|
|
|
|