pticica -> RE: C.B." Popis inventaruša" (27.11.2010 10:57:16)
|
Cokoladna bomba Sastojci Tamna krema: 300 g mliječne čokolade* 300 g vrhnja za šlag 50 g mekanog maslaca 2 žlice ruma Svijetla krema: 150 g bijele čokolade 150 g vrhnja za šlag 50 g mekanog maslaca Biskvit: 100 g mekanog maslaca 100 g šećera 1 vanilin šećer 2 jaja 75 g glatkog brašna 2 ravne žlice kakaa u prahu 1 ravna žlica praška za pecivo 50 g naribane tamne čokolade Za ukrašavanje: po 75 g bijele, mliječne i tamne čokolade Priprema Za tamnu kremu razlomite čokoladu na komade. U lončiću zakuhajte vrhnje za šlag, skinite s vatre i umiješajte čokoladu da se rastopi. Potom umiješajte maslac i rum. Prelijte u zdjelu i stavite u hladnjak da se dobro ohladi.Svijetlu kremu pripremite na isti način kao i tamnu.Za biskvit dobro izradite maslac uz postupno dodavanje šećera i vanilin šećera. Umiješajte jedno po jedno jaje. Prosijte brašno, prašak za pecivo i kakao te postepeno dodajite uz stalno miksanje. Na kraju dodajte naribanu čokoladu. Namastite kalup promjera 26 cm, ulijte smjesu, poravnajte i pecite na 180 stupnjeva (u zagrijanoj pećnici) oko 20 minuta.Biskvit odvojite od kalupa i ostavite da se ohladi na rešetki za kolače. Zatim ga stavite na pladanj za toru i oko njega stavite oprani prsten kalupa.
|
|
|
|