tehnofill -> RE: Zahtjevna pitanja (16.12.2010 16:53:05)
|
IZVORNA PORUKA: mirna ...ipak kažem da tijelo spava a duša ide gore i da nas čuva, onda naravno pita što je to duša ....Isto je nekli dan vidio križ s isusom i naravno pitao zašto je on tamo gore... Čovjek je iz duha, duše i tjela. Što je duh - ne znam baš (tako mu i kažem). A duša sje tvoja i dolazi od Boga. Duša je u tjelu. Kad tjelo umre duša ide ka Bogu. Ali ako nije dobar čovjek onda duša ne može ka Bogu. Isus na križu je znak koji nas spomena da je umro za nas, jer sa time da je umro na križu je omogučio da i duše onih koji nisu bili dobri mogu ka Bogu ako jim je žao što su bili grdi. Jedan je čovlek imao granu na zidu. Pitaju ga: Zašto imaš tu granu na zidu. On kaže: Kad sam bio mali pa sva sa djedom išla u šetnju. Bilo je hladno i napravio se led u ribniku. Pitao sam djeda, jel dovoljno tvrd, i pre nego mi odgovorio, več sam se zaklizio po njemu i pao u vodu. Djed je brzo uzeo granu sa stabla i njome me rešio sigurne smrti. Preko noči djed je umro. Imao je slabo srce i uznemirenje i napor bili su preveliki. Ujutro, kad sam to saznao, trčao sam kod ribnika i uzeo granu kojom me djed rješio. I sad je imam na zidu kao uspomenu na djeda kako me rešio in na njegovu ljubav do mene. Tako mi Krščani imamo križ na zidu, da nas podsječa na Isusa in na njegovu ljubav do nas zbog koje je On umro i nas spasio.
|
|
|
|