RE: Njega pupka (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Što mi treba za novorođenče?

Poruka

Meduza -> RE: Njega pupka (16.1.2011 14:35:18)

razlika je velika.
bivacyin (tyrosur i slični ) je antibiotik, a octenisept antiseptik...bivacyn se više gotovo ni ne primjenjuje, jer
a) više-manje su sve bakterije stekle na njega rezistenciju (jer je predugo bio jedini koji se primjenjivao - i to neopravdano!),
b) octenisept je sasvim adekvatno preuzeo njegovo mjesto jer je na pupčanu ranicu (koja u većini slučajeva nije inficirana!) nepotrebno (i štetno)  stavljati agresivne antibiotske praškove i sprejeve koji se "bore" protiv već nastale infekcije  , već je preporučljivo stavljati samo antiseptik koji će spriječiti razmnožavanje bakterija u vlažnoj sredini - i prevenirati infekciju.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mišica 666 -> RE: Njega pupka (16.1.2011 15:57:43)

evo ja sam rodila u 6. mjesec i u apoteci i u bolnici i patronažna su mi rekli isto ništa na pupak osim sterilnih gaza jedino octenisept ako se gazica zaljepi pa poštrcat malo da se lakše gaza skine inače samo mjenjat gaze sterilne a patronažna kad dođe bi ga mazala s nećim. i brzo je prošlo.

Gianna -> RE: Njega pupka (16.1.2011 16:53:41)

IZVORNA PORUKA: mišica 666

evo ja sam rodila u 6. mjesec i u apoteci i u bolnici i patronažna su mi rekli isto ništa na pupak osim sterilnih gaza jedino octenisept ako se gazica zaljepi pa poštrcat malo da se lakše gaza skine inače samo mjenjat gaze sterilne a patronažna kad dođe bi ga mazala s nećim. i brzo je prošlo.

Potpisujem, i ja sam K. stavljala sterilne gazice.. Par puta sam joj našpricala Octinosept na gazicu, pupak joj otpao 4 dan po dolasku doma...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]