njanja -> RE: Da li ih je najvažnije voljeti?? (11.1.2011 14:25:36)
|
IZVORNA PORUKA: crex Hm...a što je drugo ljubav nego "sve ostalo". Mislim da se ljubav ogledava u tome svemu ostalome što svakodnevno radimo za svoje dijete. I slažem se i ne.... Ono što sam željela reći je da postoji velika razlika između ljubavi koju sam osijećala za jana kada je imao npr 5 mj i ona koju osijećam sada kada ima 2,5 godine... S 5 mj je bila čista ljubav, nemojmo se pretvarati i reći da dijete od 5 mj odgajamo....Uživamo s njima, učimo s njima, igramo se, šećemo, zbilja, nekog velikog odgoja tu nema....Na kraju u toj fazi dijete samo otkriva svijet-ne učimo ga puziti, ono uči samo, ne učimo ga hodati, ono to uči samo.... Ljubav djeteta od 2,5 god sa sobom nosi ogromnu odgovornost, učite ga kako se ophoditi prema drugima, kako jesti, učite ga navikama, da kaže hvala, mislim bubetam banalne stvari, ali RAZLIKA POSTOJI. Ona ljubav koju sam osijećala s janovih 5 mj je bila bezbrižna, kao neka dječja ljubav, a ova sada je odrasla, ozbiljna i vrlo odgovorna. Slažem se crex da postaviti granice i odgojiti dijete proizlazi iz ljubavi, ali po definiciji to je više odgovornost, nego ljubav....
|
|
|
|