|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   već dugo vas želim pitati...
11.1.2011 13:46:43   
ELENA35
..to se odnosi većinom na majke-žene kućanice kojima je većina svijeta njihova kuća između četiri zida..sa dječicom..
Evo,dok zbrojim bolovanje i porodiljni do sada sam doma skoro 3 godine..prebrzo vrijeme leti..Super je ljeti,dok je lijepo vrijeme,pa smo više vani,šećemo,družimo se,ali dok dođe jesen,pa duuuga zima,zna proći i po par dana da ne izađem iz kućeuser posted image ..I primjetila sam da me sve više puca neka hipohondrija,loše misli..preko dana ne stignem toliko misliti o tim glupostima,ali kad svi odu spavati,ja ostanem sama,onda je to užas..pa ne mogu spavati,vrtim se..Te sad me boli ovo,te sad je to sigurno ono i tako u nedogled.
Dali se i vama to dešava ili da se ja stvarno zabrinemuser posted image ?
Jedva čekam da počnem raditi,da se vratim u normalu jer ovo me izluđuje...To isto mi se dogodilo dok sam rodila ivana,čak sam znala hiperventilirati dok sam otišla dalje od kuće,još pogotovo sama..Kad sam počela raditi sve se vratilo u normalu..
Nadam se da nisam nikoga nasmijala ovom temomuser posted image

VEDRANA-21.10.1996.
IVAN-30.12.1999.
JAN I SARA- 9.5.2009.

"Knjige koje majke pišu nitko ne čita,one se vide i čuju kada njihova djeca ulicom prolaze..."
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: već dugo vas želim pitati...
11.1.2011 13:55:30   
drugasrecica
elena to je normalno, zato se ja trudim izać i kuće baš svaki dan, jer čim se maknem malo razbistrim misli i uvik se doma vratim vesela. da to ne radim vjerojatno bih davno pukla user posted image

Moje dvi srećice
Lea 10.12.2008.
Rina 17.12.2010.

(Odgovor članu ELENA35)
Neposredna veza do poruke: 2
11.1.2011 13:59:04   
ELENA35
 znači,i tebe ponekad to pucauser posted image ..sad mi je lakše kad si rekla da je to normalnouser posted image ..Ali kad ja tu zbilja nemam gdje izaći,sve moje prijateljice su dalje,susjede rade..a da šećem sama po selu mi je bed..reći će da nisam normalna..

VEDRANA-21.10.1996.
IVAN-30.12.1999.
JAN I SARA- 9.5.2009.

"Knjige koje majke pišu nitko ne čita,one se vide i čuju kada njihova djeca ulicom prolaze..."

(Odgovor članu drugasrecica)
Neposredna veza do poruke: 3
11.1.2011 14:03:18   
drugasrecica
ma briga te, šetaj po selu, livadama i gorama ako triba user posted image  samo razmišljat o dici, pelenama, kakicama, igračkama itd. je put u ludilo

Moje dvi srećice
Lea 10.12.2008.
Rina 17.12.2010.

(Odgovor članu ELENA35)
Neposredna veza do poruke: 4
11.1.2011 14:04:59   
natalijax
E sad kakva sam ja po pitanju,sa malim sam 24 sata,nije mi još nikad došla potreba da odem negdje bez njega ili da bi ga ostavila negdje 5 minuta,u četvrtom mjesecu trebam dobit jedan posao,to je još upitno kakvi su uvijeti,od same pomisli tresem se,ajme majko 9 sati bez njega,Mi smo vani kad je lijepo vrijeme,kad oču biti sama s njim samcata odem u sobu s njim,on obožava skakat po krevetu,igramo se,svašta,Nisi ti ni prva ni zadnja ko tako razmišlja,možda ti treba jedan fin i kvalitetan odmor

Neposredna veza do poruke: 5
11.1.2011 14:10:59   
ELENA35
Nema druge nego da izmigoljim malo vanuser posted image makar na 15 minuta...Ma ja sam najsretnija uz svoju djecu i ne predstavljaju mi teret,opterećenje..baš naprotiv,padne mi na pamet šta bi bilo da se meni nešto nedaj Bože dogodi,tko bi brinuo o njima koliko ja brinem,igrao se,pričao,pjevao,mazio..Ja ih toliko volim da bi umrla da nisam uz njih 24 sata..e sad mi se možete nasmijatiuser posted image

VEDRANA-21.10.1996.
IVAN-30.12.1999.
JAN I SARA- 9.5.2009.

(Odgovor članu natalijax)
Neposredna veza do poruke: 6
11.1.2011 14:19:14   
maja
Ja obožavam biti doma, kad god idemo nekuda u goste meni dosta sat vremena, poslije toga dobijem crve u guzi user posted image

A dan mi prođe da ne trepnem, tako da kad legnem ni ne stignem razmišljati odmah zaspim... Našla sam si hobi i to me ispunjava, družim se sa curam na faceu, pročitam knjigu ili pogledam neki novi film i baš mi je lijepo...

"Dok je prije postojalo samo jedno bez čega ne mogu živjeti, sada je nastalo dvoje.
Nije bilo diobe - moja se ljubav nije sada podijelila između njih; nije to bilo tako. Prije kao da mi je srce naraslo, nabujalo do dvostruke veličine u tom trenutku."

(Odgovor članu ELENA35)
Neposredna veza do poruke: 7
11.1.2011 14:20:08   
drugasrecica
elena i natalija, sve je to inidividualno, naša ljubav prema djeci je neupitna, al bitno je i da se mi dobro osjećamo... da bi bile dobre mame moramo se i za sebe pobrinuti... ja bih sad tako rado na jednu masažu npr i da ne čujem sa strane njihovu dreku user posted image  a kad se počne bližit dan za odlazak na posao onda počnemo još više cijenit svako vrijeme provedeno s djecom, ma to je tako normalno

Moje dvi srećice
Lea 10.12.2008.
Rina 17.12.2010.

(Odgovor članu ELENA35)
Neposredna veza do poruke: 8
11.1.2011 14:21:47   
drugasrecica
IZVORNA PORUKA: maja

A dan mi prođe da ne trepnem, tako da kad legnem ni ne stignem razmišljati odmah zaspim... Našla sam si hobi i to me ispunjava, družim se sa curam na faceu, pročitam knjigu ili pogledam neki novi film i baš mi je lijepo...

potpisujem i dodajem još šetanje

Moje dvi srećice
Lea 10.12.2008.
Rina 17.12.2010.

(Odgovor članu maja)
Neposredna veza do poruke: 9
11.1.2011 15:01:28   
Fever
ja san još nova u ovim ulogama i prvi put san zasada zatvorena u kući, ali u petak već planiram nekakav brzi izlet nešto kupit, ali dočim svi budemo mogli ić u šetnju kroz par tjedana ne pada mi na pamet stat u kući makar sikire padale user posted image

Princeza naša Matea 28.12.2010.

Princeza naša Mia 14.03.2013.

Neposredna veza do poruke: 10
11.1.2011 18:39:14   
Anoniman
Ja isto mislim da je to normalno, ali pokusaj naci neke nove aktivnosti, npr. krecenje stana u neke lude boje, izrađivanje nakita, pisanje nekog romana....Ako samo cistis i vrtis se u krug, onda covjek postane zivcan, a i nisi u toku pa se sam sebi gadis, strah te izaci jer ti jer ti je roba zastarjela, treba obuci sebe pa djecu i to je cijela vjecnost, a kad pomislis da cessresti neke neugodne ljude od kojih si se vec odvikla, jednostavno ti postane muka.

(Odgovor članu Fever)
  Neposredna veza do poruke: 11
11.1.2011 22:39:51   
mamacita
O, da! Nikako nisi sama. Ja sam otkrila da bez obzira koliko volim svoju obitelj, treba mi vrijeme za sebe samu. Ja sam zato pocela trcati po naselju, i to po pola sata, do sat vremena... ponekad cak i vise. To mi je relaksacija... u protivnom, da to ne radim, zivcirala bih se u vezi sa svim i svacim. Nadji hobi, pod hitno user posted image .

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 12
11.1.2011 22:49:45   
modesty blaise
Ja imam svoj vlastiti biznis i stvarno mi dobro ide ...ali od kada sam rodila Sebastiana (on mi je drugo dijete) sve više razmišljam kako se više neću vratiti raditi. Nekako mi je prelijepo s njim i uživam u svakom trenutku. Odemo van kad to poželimo ili kada nam to vrijeme dopušta, oigramo se po kući, plačemo zajedno i smijemo se....Ne znam al možda sam zrelija i više nemam potrebe dokazivati se na ostalim poljima. Jednostavno želim što više biti uz svoju djecu i uz svojega muža.
A opet kada poželim biti sama i to mogu. Jednostavno se posvetim sebi koliko mi to treba i tako napunim baterije: Viđam se i s frendicama, popijemo kavu kao i prije, pričamo i o drugim stvarima osim o djeci...
Eto
i to mi se sviđa....
user posted image

(Odgovor članu mamacita)
Neposredna veza do poruke: 13
12.1.2011 5:57:05   
Bebys
dobro je biti doma..ako imate dobrog muza..
ako nemate dobrog muza onda je bolje raditi...to mislim na lovu znate kakvih sve ima..

ali ja sam doma recimo i nije bas ugodno stalno pogotova kada je tu jak jako ladno danima nemos mrdnit van..
ali ja nadjem zanimaciju...vec...nije mi dosadno...

(Odgovor članu modesty blaise)
Neposredna veza do poruke: 14
12.1.2011 5:57:49   
Bebys
i inace spavam ko top...
a sada sam budna JER DRUGACIJE NE MOGU OD R. NAPRAVITI NI CITATI NISTA...

(Odgovor članu ELENA35)
Neposredna veza do poruke: 15
13.1.2011 10:37:57   
Ninaa
Dok je bila beba bilo mi je teško zatvorenoj u kući jel je sisala pa smo bile vezane jedna za drugu, ubrzo mi je umrla i sveki tak da je svaki moj odlazak podrazumijevao ili voditi dijete sa sobom ili ga negdje ostaviti. Tak da smo većinom bile skupa i moj ispušni ventil je bio utrpati je u kolica, obući, pesa na lajnu i u šetnju, obožavala je šetati i to nam je svima jako godilo, a i ja sam se preporodila. Kad je došla zima baš mi je to falilo,ali bila je već veća 8 mjeseci pa je puzala, više smo se igrale i tako. Sad od kad radim fali mi vremena za sve (najviše za mene) jel je ona na prvom mjestu, pa kućanski poslovi pa ono za kaj ostane vremena. Ali se osjećam puno bolje, u kontaktu sam s ljudima, tu i tamo popijem kavicu s nekim, razmijenim koje iskustvo s mamama u vrtiću i puno sam zadovoljnija. Doma me čeka sve ono i kaj je bilo dok nisam radila, ali mi godi ko i Maji biti doma, malecka je ful aktivna, uvijek neki smijeh, igramo se bojamo, sakrivamo, kuhamo i pečemo kolače i baš nam je super. A zakaj bi te bilo sram šetati selom, ja živim na selu i napravila sam kilometre i kilometre šetajući, sama, s pesom ili sa kolicima i pesom (ili bilo kojom varijantom togauser posted image ). Ak ti fali zraka izađi van prošetaj, pronađi nešto samo za sebe i osjećat ćeš se puno bolje. Sretno draga!

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 16
13.1.2011 10:52:50   
osobno
Ja nikad nisam bila tip žene koja voli biti doma s djecom uz kućanske poslove i muža i sl.
Da ne bude nesporazuma, obožavam svoja dva dečka, i mm naravno (koji put više, koji manje)user posted image , ali godinu dana koilko sam izbivala s faksa, doma s njih dva...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Grozno.Ponekad bih rekla mm"Mrzim te. Ti imaš negdi otić, komunicirat s ljudima, i 7-8 sati bit čist, i u miru. JA nemam taj luksuz"
Onda su mi počela predavanja. I sad se opet osjećam kao ja. Opet imam volje, elana, opet vidim neki sretan završetak.
EVo još ovu godinu, pa posao, nadam se.
Mislim da je to od osobe do osobe, i do njenih vlastitih želja i ambicija.
Muž, djeca i milijun kućanskih obaveza....sve je to dio (istina, velik i značajan) naših života, ali mislim da ne bi smio biti jedini aspekt. Po meni čovjek mora nešto raditi, "igubiti" par sati na poslu, s kolegama, privrijediti nešto, pa tako više poštuje samog sebe, a onda i sve drugo kreće od toga.

Biti manjina nekad nije najpametnije, al'' je to mnogo bolje nego biti većina, ako je većina ovakva kakva je. Ne dajte se primitivcima. Ova bajka će se završiti. Pretvorićemo se u bundeve, u miševe, u konje...
A miševi smo već i ovako.

(Odgovor članu ELENA35)
Neposredna veza do poruke: 17
13.1.2011 14:05:42   
ELENA35
Hvala vam svima na pomoćiuser posted image user posted image ,mislim da je poanta svega da napokon moram naći malo vremena za sebe,samo mog vremena,pa pola sata-pola sata,ali ja ću u to vrijeme puniti baterije..
Ja sam u kući zaposlena skoro 24 sata,baš mi neki dan vedrana rekla "mama kako ti malo spavaš"..Ujutro se rano ustajem,provodim svo svoje vrijeme uz svoja četiri anđela,svaki traži dio pažnje,neki manje,neki više..a tu je i mm,on je predivna osoba,pomaže mi maksimalno,uskače,i podržava u svemu,i ja ga obožavam..nije tu nikada bio problem u podcijenjivanju,zato jer sam ja trenutno doma,a on radi..jer ja se mogu vratiti na posao kad god želim,samo prekinem porodiljni..Ali to ne želim,jer sam to napravila sa vedranom i ivanom,nisam bila uz njih 24 sata..i kad sad sve zbrojim,sretnija sam jer sam sa svojom djecom 100 posto,uvijek tu,spremna za njih..i ja uživam u tome..a to je neprocijenjivo.Mislim da ću još puno puno kava moći popiti sa prijateljicama,i naraditi se u firmi,ali djeca će prebrzo odrasti a ja ću se pitati gdje sam ja bila..Malo smo skrenuli sa teme,ali drago mi je,bar smo proširili vidokrugeuser posted image ..
E sad treba spojiti ugodno i korisno,pa ću se i ja baciti na malo fizičke aktivnosti,i usput malo ispuhati..sama..Sve vas puno user posted image user posted image user posted image user posted image

VEDRANA-21.10.1996.
IVAN-30.12.1999.
JAN I SARA- 9.5.2009.

(Odgovor članu osobno)
Neposredna veza do poruke: 18
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!