cuba -> RE: u čemu iznjeti dijete iz rodilišta? (5.4.2010 17:19:30)
|
IZVORNA PORUKA: mama m Curke, je sam u velikoj dilemi, ne oko odjeće, već oko "prijenosnog sredstva". Imam kolica 3u1 tako da mogu upotrijebiti i nosiljku- onu ravnu, kao korpu, i autosjedalicu (0-13kg). E sad, ako uzmem nosiljku, beba je na ravnome i taj je položaj ok, ali, kako nosiljku učvrstiti u autu??? S druge strane, autosjedalica je sigurna što se tiče vezanja sigurnosnim pojasom, ali beba nije na ravnom, već u skvrčenom položaju. (Znam da su te sjedalice rađene tako da se beba od rođenja može u njih staviti i da je opterećenje raspoređeno, ali svejedno.. Znam da čak i iz nekih rodilišta ne puste bebe van ako nemate ravnu nosiljku[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]). U oba slučaja mi nešto ne štima pa sam već luda od kontanja... Što vi mislite? Napominjem da od bolnice do doma imam oko 30-40 min vožnje! Kako god odlučiš dobro je, najvažnije da je bebi udobno... Ja sam svog mališana iz rodilišta iznjela u AS, 10ak min je bilo vožnje do kuće. Pa te sjedalice i jesu napravljene za novorođenčad tako da se ne trebaš brinuti i mogu biti koliko znam cca 1,5-2h u njoj u početku..
|
|
|
|