Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: u čemu iznjeti dijete iz rodilišta? 11.2.2010 21:23:48
|
|
|
|
pako
|
Moj Patrick je imao bodi bez rukava, jednodjelni kompletić, kapicu i u jastuk. Tako sam sad pripremila i za Matea samo što ću ga još prekriti i dekicom jer je ipak vani zima. Mislim da je to dosta da netreba previše bundati bebu!
PATRICK 30.04.2008. 01:55h MATEO 06.03.2010. 01:17h
|
|
|
|
RE: u čemu iznjeti dijete iz rodilišta? 11.2.2010 21:24:36
|
|
|
|
pako
|
Nisam napisala sa sam pripremila bodi sa dugim rukavičima!
|
|
|
|
RE: u čemu iznjeti dijete iz rodilišta? 5.4.2010 17:03:07
|
|
|
|
mama m
|
Curke, je sam u velikoj dilemi, ne oko odjeće, već oko "prijenosnog sredstva". Imam kolica 3u1 tako da mogu upotrijebiti i nosiljku- onu ravnu, kao korpu, i autosjedalicu (0-13kg). E sad, ako uzmem nosiljku, beba je na ravnome i taj je položaj ok, ali, kako nosiljku učvrstiti u autu??? S druge strane, autosjedalica je sigurna što se tiče vezanja sigurnosnim pojasom, ali beba nije na ravnom, već u skvrčenom položaju. (Znam da su te sjedalice rađene tako da se beba od rođenja može u njih staviti i da je opterećenje raspoređeno, ali svejedno.. Znam da čak i iz nekih rodilišta ne puste bebe van ako nemate ravnu nosiljku ). U oba slučaja mi nešto ne štima pa sam već luda od kontanja... Što vi mislite? Napominjem da od bolnice do doma imam oko 30-40 min vožnje!
|
|
RE: u čemu iznjeti dijete iz rodilišta? 5.4.2010 17:08:52
|
|
|
|
leilany
|
ja sam svoju K iznjela iz rodilista u toj jaje AS... dijete je malo skvrcenije,al barem znas da je sigurno ... nama je trebalo 40min od bolnice do doma.....mora bit bebac osiguran kak treba
|
|
RE: u čemu iznjeti dijete iz rodilišta? 5.4.2010 17:19:30
|
|
|
|
cuba
|
IZVORNA PORUKA: mama m Curke, je sam u velikoj dilemi, ne oko odjeće, već oko "prijenosnog sredstva". Imam kolica 3u1 tako da mogu upotrijebiti i nosiljku- onu ravnu, kao korpu, i autosjedalicu (0-13kg). E sad, ako uzmem nosiljku, beba je na ravnome i taj je položaj ok, ali, kako nosiljku učvrstiti u autu??? S druge strane, autosjedalica je sigurna što se tiče vezanja sigurnosnim pojasom, ali beba nije na ravnom, već u skvrčenom položaju. (Znam da su te sjedalice rađene tako da se beba od rođenja može u njih staviti i da je opterećenje raspoređeno, ali svejedno.. Znam da čak i iz nekih rodilišta ne puste bebe van ako nemate ravnu nosiljku ). U oba slučaja mi nešto ne štima pa sam već luda od kontanja... Što vi mislite? Napominjem da od bolnice do doma imam oko 30-40 min vožnje! Kako god odlučiš dobro je, najvažnije da je bebi udobno... Ja sam svog mališana iz rodilišta iznjela u AS, 10ak min je bilo vožnje do kuće. Pa te sjedalice i jesu napravljene za novorođenčad tako da se ne trebaš brinuti i mogu biti koliko znam cca 1,5-2h u njoj u početku..
|
|
RE: u čemu iznjeti dijete iz rodilišta? 5.4.2010 17:34:19
|
|
|
|
lidac0605
|
Moji su svi išli doma u onoj košari za bebice...
|
|
RE: u čemu iznjeti dijete iz rodilišta? 6.4.2010 8:04:09
|
|
|
|
Nika 24052006
|
Definitivno AS,nemoj uopće dvojiti.Neće bebici biti neudobno,pa i u trbuhu su nam u "skvrčenom"položaju...Sigurnosti radi,AS.
|
|
RE: u čemu iznjeti dijete iz rodilišta? 6.4.2010 10:54:11
|
|
|
|
lueman
|
IZVORNA PORUKA: lidac0605 Moji su svi išli doma u onoj košari za bebice... I moji
|
|
RE: u čemu iznjeti dijete iz rodilišta? 6.4.2010 10:59:41
|
|
|
|
mama m
|
Moji su svi išli doma u onoj košari za bebice... A kak ste tu košaru učvrstili na sjedalu To me najviše muči. A i Nika dobro kaže, ionak su nam bebači spigani u trbuhu. AS se barem može dobro učvrstiti pa je sigurnije.
|
|
RE: u čemu iznjeti dijete iz rodilišta? 6.4.2010 11:01:29
|
|
|
|
lidac0605
|
Ma kaj bi učvršćivala...vozila sam se otraga s bebicom...isto imamo jedno 1/2 sata do doma
|
|
RE: u čemu iznjeti dijete iz rodilišta? 6.4.2010 11:06:33
|
|
|
|
pako
|
Ja sam svog miška imala u jastučiću i držala ga u rukama, a imamo do doma nekih 15-ak minuta.
|
|
|
|
RE: u čemu iznjeti dijete iz rodilišta? 6.4.2010 11:14:53
|
|
|
|
sig
|
Ja sam moju malenu iznjela u jastuku koji smo kasnije u autu položili u nosilicu od bebe conforta onu ravnu - ne jaje nego onu u kojoj beba ravno leži... Vjerojatno ću i za drugu bebu uzeti takvu shemu kolica i isto tako iznjeti.
|
|
RE: u čemu iznjeti dijete iz rodilišta? 6.4.2010 11:17:02
|
|
|
|
sig
|
Da nisam napomenula... ova moja korpa od bebe conf. ima mogućnost vezivanja odozada... vjerujem mamam m ako imaš 3 u 1 od chicca da imaju i oni mogućnost vezivanja... jer ima i moja kuma... ta od chicca i isto se i ta vodoravna korpa može vezati.
|
|
RE: u čemu iznjeti dijete iz rodilišta? 6.4.2010 11:17:19
|
|
|
|
mama m
|
Ma kaj bi učvršćivala...vozila sam se otraga s bebicom...i Ma i ja sam tak dovezla Janu doma i bilo sve super, ne znam zašto sad toliko dramim oko toga.. Prvi put uopće nije bio problem (možda zato jer nisam imala izbora-imali smo samo nosiljku, ne i AS), a sad ko da se više bojim, ne znam... A i nije da će mm vozit reli do doma
|
|
RE: u čemu iznjeti dijete iz rodilišta? 6.4.2010 11:20:22
|
|
|
|
lueman
|
učvrstila sam ju s pojasom na zadnjem sjedalu, i sjedila kraj nje.u AS mi je bebicu bilo žao stavljat prvih mjesec dana, a i nisam imala potrebe, sve mi je blizu.jedino kad smo išli na kontrolu kod pedijatra s mjesec dana.točno je da bebice su u istom položaju i u trbuhu i vjerojatno je to isto ali u trbuhu plutaju u vodi a tu sami nose svoju težinu. ali AS su napravljene za to da djete bude u njima pa se slažem da je bolje da su u sjedalici nego u rukama
|
|
RE: u čemu iznjeti dijete iz rodilišta? 5.6.2010 12:32:52
|
|
|
|
nemammaste
|
I ja sam u istoj dilemi! Puno ljudi se čudi da nije tek rođena bebica za AS,a s druge strane sve više stručnjaka inzistira na njima.Meni patronažna rekla da mora biti AS 0 ili 0+ i da bebica mora biti pod kutem od 45 stupnjeva jer ako se naglo zakoči da je veća mogućnost ozljede vrata i kičme dok leži.Jedino ako je nedonošće da mora u onu ležeću AS košaru i to obavezno na sredinu zadnjeg sjedala
|
|
|
|
RE: u čemu iznjeti dijete iz rodilišta? 5.6.2010 15:38:45
|
|
|
|
mišica 666
|
po meni obavezno u as jer mala bebica je tako nježna njoj ne treba ništa više od malo naglijeg kočenja da se desi zlo.
|
|
RE: u čemu iznjeti dijete iz rodilišta? 5.6.2010 17:39:47
|
|
|
|
nemammaste
|
Može jedno pitanje vezano za AS? Mi smo dobili kolica 3 u 1 stara cca 3 god.Negdje sam pročitala da AS ne smije biti starija od 6 god ali kako znati da je sve drugo ok,se može to gdje i kako provjeriti? Ili da rađe kupim novu AS pa sam sigurna?
|
|
|
Anketa
kako oblačite djecu preko noći?mlada mamakako oblačite djecu preko noci od kada su ove vručine jednostavno ne znamo kako da se obalcimo za noć,stalno me strah da neće biti hladno..dugačko bez pokrivanja (
36%)

kratko s pokrivanjem (
64%)
Broj svih glasova: 151Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti
svoju anketu!
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!