mamacita -> RE: što jesti? (7.2.2011 22:22:29)
|
Dobrodosla. Ja sam isto tako kao i vecina zena ovdje jela sve sto mi se jelo u trudnocama, posebno u prvoj. Kada te ulove trudnicki zahtjevi za odredjenom hranom, onda je svako pravilo o prehrani suvisno. Dakle, da bi ostala na zdravijoj prehrani, svakako papaj vise vocnih jogurata (jer ce jogurti sprjecavati gljivicna oboljenja u rodnici, koja su ucestala kod trudnica, sto zbog hormona, sto zbog pojacanog znojenja i tsl.), Otkrij jaja i razna jela s jajima, jaja mogu biti puno vise nego samo prokuhana ili na oko. Bogata su bjelancevinama i vitaminima. Kao napitak, vruca cokolada, sa ne previse secera. Vocne salate, dakle barem dvije vocke razlicitih vrsta, narezane, posute s malo cimeta, prelivene zlicom meda. Hrenovke u lisnatom tjestu. Eto, mozda vec to sve papas... no to mi je sada palo na pamet. Dok sam ja, u 1. trudnoci tamanila Madjarice kolac, ko da ga vise nikad ne bude bilo za kupiti. U 2. trudnoci pancakes sa javorovim sirupom (ne pitaj zasto, bila sam u prilici to jesti svaki dan). U 3. trudnoci McDonald'su je porasao promet za 50%, ovisila sam o Fish burgeru. U 4. trudnoci slatke brusnice, i grozdjice pomjesane skupa sa slanim kikirikijem (za podivljati dobro). [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
|
|
|
|