ebay vodič (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

maja -> ebay vodič (8.2.2011 17:15:02)

Evo ovo sam sad našla, nikada mi nije bila jasna ta kupnja, nadam se da ću nekome još pomoći[sm=smiley1.gif]

kreditne kartice - otvorite račun preko Paypal-a, prihvaćaju, amex, master, visu
plaćanje je sigurno, ako se desi da vam roba ne stigne ili je prodavač prevarant paypal vam vrati novac

KUPNJA
izaberete buy, pa pod caregory odaberete što želite....
svaka kategorija ima podkategorije, npr baby ima - gender (boy, girl, unisex)
size (odaberete po mjesecima, veličini), pa tipe of clothing (birate što od odjeće tražite) i condition ( tj, new or used)
kad vam se nešto svidi upišete ponudu i potvrdite bidanje, ako osvojite prodavač vam pošalje invoice (fakturu da platite)

ispod cijene robe (pokraj slike je cijena) imate postage - i ako piše za RH, možete bidat a ako piše not specified sa strane imate opciju e-mail seller
kad otvorite e -mail prvo birate jedno od pitanja tj, question about shipping i zatim u prazan pravokutnik ispod napišete poruku
hi, would you ship to Croatia and how much is p&p?

ako vam odgovori i cijena bude prihvatljiva, onda bidate

NAPOMENA
Šta od da kupite ako je više komada, obavezno molite prodavača da napiše gift i skine etikete
ja sam platila carinu i na gift jer su stvari bile sa etiketama a kažu da imaju pravo cariniti sve što je novo

pepeljuga -> RE: ebay vodič (8.2.2011 17:31:02)

Ja nurucivala i nikad nisam imala problema,carinu platila nesto malo...al ja nisam nikad kupovala na aukcijama nego samo ono sto ide odma...

maja -> RE: ebay vodič (8.2.2011 17:35:31)

gledala sam malo cijene, jeftinije je, ali kad se plate putni troškovi dođe nekako na isto[sm=zmeden.gif] Ili ja to ne znam jeftino naći[sm=smiley36.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.2.2011 17:45:21)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

BUMBI -> RE: ebay vodič (8.2.2011 21:17:54)

Hvala majo[sm=smiley1.gif]
Ja nisam nikada kupoval,nekako se ne usudim[sm=smiley36.gif]
Ali znam dosta ljudi koji uzimaju i kažu da su zadovoljni.
Samo mi je smiješno kad nešta košta recimo 5 kn,a troškovi 20[sm=zmeden.gif]

sanjalica -> RE: ebay vodič (8.2.2011 21:31:42)

hvala Majo... ja sam već postavila prije temu o kupnji preko interneta.... ali čak i uz ovo tvoje sasvim lijepo objašnjenje, nekako mi je to sve mrkli mrak..... pogotovo kupovanje preko aukcija.....
krajnji domet za sada mi je naručiti preko neta nešto iz svijeta knjige ili neckermanna....

Stranica: [1]