IVA iliti TaxFree (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

Bablica -> IVA iliti TaxFree (23.2.2011 10:29:11)

Da li ste u zadnje vrijeme dizali kod nas? Gdje i koliko uzmu proviziju?
Imam za povrat od Ikee. Da li to mogu u Italiji (Trstu) dignut negdje uz manju proviziju kod nas?

lilia -> RE: IVA iliti TaxFree (23.2.2011 10:41:56)

Ja sam digla u pošti u Rijeci, imala sam Tax free iz Austrije i uzmu proviziju, ne znam dali bi ti u Trstu ispalo jeftinije, Njanja će ti to znat sigurno.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

njanja -> RE: IVA iliti TaxFree (23.2.2011 10:44:57)

zavisi što imaš-IVU ili TAX FREE??

Ja inače uzimam tax free i onda kada potvrdim na granici, zapakiram u kovertu, unutra na onaj listrić ispunim broj deviznog na koji mi moraju uplatiti i potpišem se i pošaljem poštom....Italija mi prije plati (kroz1-2 mj), a Austrija se dosta čeka (3-4 mj), ali povrat dobijem....
Već godinama tako funkicionira.....

A možeš i u glavnu poštu u Ri, ali oni znaju zezati ako nije dobar pečat sa slovenske granice, totalno zahebavaju pa sam od toga odustala-guibitak vremena...

Čini mi se da se sama IVA podiže točno u onom dućanu u kojem je kupljeno..
Zbog toga je bolja usluga TAX FREE...

njanja -> RE: IVA iliti TaxFree (23.2.2011 10:46:10)

IZVORNA PORUKA: lilia

Njanja će ti to znat sigurno.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ahahahaha, kakome poznaš...
prvo sma otpisala, a onda sam vidjela tvoj koment [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

lilia -> RE: IVA iliti TaxFree (23.2.2011 11:17:44)

Znam ja da baba Njanja sve zna.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

njanja -> RE: IVA iliti TaxFree (23.2.2011 11:21:17)

IZVORNA PORUKA: lilia

Znam ja da baba Njanja sve zna.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

a da ja počnem skupljat 7800 eur pa da vračam i čaram??? ufff

Bablica -> RE: IVA iliti TaxFree (23.2.2011 13:17:20)

imam taxfree ... znači dobro sam nanjušila! E vidiš, ja nemam otvoren devizni, da li može na Sanjinov ili mora bit moj devizni?! Ma najbolje da odem do Ikee po novce (i odmah potrošim [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif])[sm=smiley36.gif]

IZVORNA PORUKA: njanja

zavisi što imaš-IVU ili TAX FREE??

Ja inače uzimam tax free i onda kada potvrdim na granici, zapakiram u kovertu, unutra na onaj listrić ispunim broj deviznog na koji mi moraju uplatiti i potpišem se i pošaljem poštom....Italija mi prije plati (kroz1-2 mj), a Austrija se dosta čeka (3-4 mj), ali povrat dobijem....
Već godinama tako funkicionira.....

A možeš i u glavnu poštu u Ri, ali oni znaju zezati ako nije dobar pečat sa slovenske granice, totalno zahebavaju pa sam od toga odustala-guibitak vremena...

Čini mi se da se sama IVA podiže točno u onom dućanu u kojem je kupljeno..
Zbog toga je bolja usluga TAX FREE...

njanja -> RE: IVA iliti TaxFree (23.2.2011 13:31:13)

Babli, možeš napisati i broj svog tekućeg računa (ja mislim)...ja uvijek napišem devizni pa tamo lijepo skupljam povrat :)

mislim da ne možeš natrag u Ikeu po to...u tome i jest stvar, Tax free je usluga koja se pruža za povrat uplaćenog poreza, a IVA je baš porez koji ti tamo plaćaš i toliko u istoj trgovini dobiješ natrag, a TF uzme neki postotak za svoju uslugu....
Npr...mislim da oni imaju 20 % IVE, a Tax Free ti dobivaš nekihj 18 %....

Zato ako imaš TF, onda napravi ono što sma ti napisala ili na poštu pokušati uzeti, ali glavnu u Ri ili poslati poštom....Ali u Ikei nećeš moći dignuti taj povrat...

Bablica -> RE: IVA iliti TaxFree (23.2.2011 14:31:38)

Dala sam prijateljici kad je išla u nIkeu da digne, ali nisam joj dala putovnicu pa nije mogla inače bi joj dali. Baš ću probat poslat poštom da vidim kako to izgleda. Pitat ću i u Trstu kad budem da li se može negdje kod njih dignut ...

Dora04 -> RE: IVA iliti TaxFree (24.2.2011 0:12:49)

Ja sam uvijek uzimala onaj obrazac Tax Free i podizala bih ga kod nas na pošti na Korzu, uvijek je tako funkcioniralo dok oni (u Godini) nisu nabavili neke nove obrasce i sad te nove obrasce šalješ kako je Njanja rekla ili novac podižeš u Italiji i to u Trstu možeš dignut u Toriu i to moraš osobno uz predočenje putovnice.
Prestrašno, totalno sam razočarana i da sam znala da je to tako bila bih napravila one papire za IVU koje podižeš u dućanu. I još nešto mislim da oni uzimaju dosta veliku proviziju. Ja ću umjesto 120 Eura dobiti 81.

Bablica -> RE: IVA iliti TaxFree (24.2.2011 14:56:34)

Tko uzima tako puno - Pošta ili u Toriju?! Ja imam 40 Eur, što će mi za sendvić i kavu ostat?!?! [sm=zmeden.gif]
IZVORNA PORUKA: Dora04

Ja sam uvijek uzimala onaj obrazac Tax Free i podizala bih ga kod nas na pošti na Korzu, uvijek je tako funkcioniralo dok oni (u Godini) nisu nabavili neke nove obrasce i sad te nove obrasce šalješ kako je Njanja rekla ili novac podižeš u Italiji i to u Trstu možeš dignut u Toriu i to moraš osobno uz predočenje putovnice.
Prestrašno, totalno sam razočarana i da sam znala da je to tako bila bih napravila one papire za IVU koje podižeš u dućanu. I još nešto mislim da oni uzimaju dosta veliku proviziju. Ja ću umjesto 120 Eura dobiti 81.

Stranica: [1]