|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Nova saznanja o početku dohrane....
23.11.2008 21:40:54   
njanja
Ovako.....zvala ja neki dan naš centar za savjetovanje o prehrani dojenčadi i pitala za uvođenje hrane....Oni idu prema onom kalendaru što sam vam pisala pa preporučaju u 5. mj davati rižolino kao večeru, a od 6. mj voće kao doručak... Od voća: jabuka, kruška i banana...ALI OVAKO.....Prvo 5 dana samo npr kruška (ili što odaberete), sa time da 1. dan samo 1-2 žličice, iako beba želi više....zbog alergija....treba nakon toga pratiti bebu da nema čudniju stolicu ili kakve osipe ili sl.....Onda sljedeći dan 5-6 žličica i tako svaki dan sve više....6. dan ide npr jabuka i sve se ovo ponavlja.....11. dan ide mrkva....i sve se ponavlja....znači tek sa 15. dana mogu se miješati ove namirnice, a kasnije im se može dodavati i mlijeko, rižolono, plazmon keksi bez glutena...... jabuku i krušku nikako kuhati jer će izgubiti sva svojstva, samo naribati da bude kao pire, a mrkvicu kuhati.... eto, kada saznam novosti za dalje ( sljedeće nam je povrće), javim.... p.s. jančić jučer i danas papao kruškicu....prvo nepovjerljiv, a onda AM AM user posted image

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Nova saznanja o početku dohrane....
23.11.2008 22:30:56   
koka
Pa mi smo nešto tako slično i radili, oko 5,5 mjeseci uveli smo rižolino navečer (ko fol da bolje spava, moš mislituser posted image ), ali mi smo počeli s povrčem..par dana samo krimpir, onda smo dodali mrkvicu par dana i nakon toga blitvu ...da bi baš negdje oko 6-tog mjeseca počeli s vočnim kašicama -doma pripremljenih.... al baš me zanima da li se nešto promjenilo o preporukama u tih par godina, pa svaki savjet dobro dođe user posted image user posted image user posted image

Idi Ga Mama - klikni me :D
Mila Puže - klikni me :D

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 2
23.11.2008 22:34:19   
Ira_
Kada sam bila sa Emom na kontroli doktorica mi kaže da su prije mjesec-dva dobili naputak da bebe koje nisu na cici počinju sa dohranom od četvrtog mjeseca i da trebaju jesti sve što i mi, osim naravno onoga što nadima.

(Odgovor članu koka)
Neposredna veza do poruke: 3
9.12.2008 22:44:30   
njanja
opet novo saznanje:mrkvu kuhati AKO ju miksate sa nečim npr kruškom  (ili kasnije sa tikvicama, blitvom)....ne davati ju samu kuhanu da ne bi zatvorila bebi guzu....  

-Tagore-

(Odgovor članu Ira_)
Neposredna veza do poruke: 4
9.12.2008 22:49:30   
njanja
IZVORNA PORUKA: Ira_

Kada sam bila sa Emom na kontroli doktorica mi kaže da su prije mjesec-dva dobili naputak da bebe koje nisu na cici počinju sa dohranom od četvrtog mjeseca i da trebaju jesti sve što i mi, osim naravno onoga što nadima.
 ira, to je točno i ja sam to čula za 4 mj kod nedojene djece, ali nije istina da smiju sve....ne smije prvih 12 mj mlijeko (osim adaptiranog), jaja, plavu ribu....pogledaj malo na kalendar dohrane...vidjeti ćeš što do kada preporučuju izbjegavati.... http://www.ringeraja.hr/forum/Kalendar_prehrane_dojen%C4%8Dadi/m_47250/tm.htm 

-Tagore-

(Odgovor članu Ira_)
Neposredna veza do poruke: 5
10.12.2008 10:19:16   
tina1602
ja sam svojoj dala sprvo sokić od mrkve...
patronažna mi je rekla da joj dajem prvo povrće pa onda voće
sad sve manja user posted image user posted image user posted image

20.10.2007. - Kristina i Boris
25.12.2007. - došlo je naše sunce, Luna

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 6
11.12.2008 17:29:06   
pako
mi smo sa 3 i pol mjeseca počeli dodavati rižine pahuljice u mlijeko da bolje spava i uspjelo je.user posted image onda smo u 4 mjesecu počeli sa raznim hippovim kašicama, voćnim i od povrća i mesa. najviše je voliouser posted image papati bananu i teletinu s povrćem. u petom mjesecu sam mu počela polako raditi domaće kašice od voća i keksi te povrće- krumpir,mrkvicu,karfiol i piletinu. sada ima 7 i pol mjeseci i papa gris, čokolino na kravljem mlijeku te mu polako dajem i nešto što mi papamo,juhicu,pire sa špinatom,juhicu od mahuna na ćušpajz sa krumpirom i mrkvicom, naravno osim graha i mesa. i evo veliki sam i zdrav, pravi mamin dečko.

PATRICK 30.04.2008. 01:55h
MATEO 06.03.2010. 01:17h

(Odgovor članu tina1602)
Neposredna veza do poruke: 7
11.12.2008 17:49:37   
L.P.
Što se tiče kravljeg mlijeka može se početi davati od navršenih 9 mj. ali samo ukoliko nema alergija.U svakom slučaju najbolje se konzultirati sa bebinim pedijatrom.Kod uvodjenja hrane koju inače kuhate za sebe treba paziti na količinu soli.Trebalo bi postepeno uvoditi sol u djetetovu prehranu jer inače može doći do oštečenja jetre.Najbolje se4 s ničim ne žuriti,nego sve polako uvoditi.

(Odgovor članu pako)
Neposredna veza do poruke: 8
11.12.2008 17:55:18   
pako
u principu se ne žurimo s ničim nego polako, ne papa svaki dan što i mi, ovisi što je na repertuaru, ali većinom sve lakše i manje začinjeno, a na mlijeko mi hvala bogu nije alergičan i paše mu i gris na mlijeku i čokolino.

PATRICK 30.04.2008. 01:55h
MATEO 06.03.2010. 01:17h

(Odgovor članu L.P.)
Neposredna veza do poruke: 9
11.12.2008 18:01:33   
kitty
ja sam mom ivanu presla na kravlje mlijeko sa godinu dana a moja prijateljica je svojoj djeci uvela kravlje sa pola godine i nikakve reakcije nisu imali.mislim da adaptirano mlijeko nema nekih velikih prednosti u odnosu na kravlje

(Odgovor članu L.P.)
Neposredna veza do poruke: 10
11.12.2008 18:17:55   
maja
Mi smo počeli sa kašicama sa 4,5 mjeseca, prvo voćne, pa onda sa 5,5 mjeseci povrće. Kravlje mlijeko sam mu počela davati sa 7 mjeseci! Sada je 9  i još mu nisam počela davati ovu hranu koju mi jedemouser posted image nego je na kašicama povrćniom domaće proizvodnje sa mesekom!

"Dok je prije postojalo samo jedno bez čega ne mogu živjeti, sada je nastalo dvoje.
Nije bilo diobe - moja se ljubav nije sada podijelila između njih; nije to bilo tako. Prije kao da mi je srce naraslo, nabujalo do dvostruke veličine u tom trenutku."

(Odgovor članu kitty)
Neposredna veza do poruke: 11
11.12.2008 18:24:10   
L.P.
ma to je super.Polako počneš stavljati po mrvicu soli da se bubrezi polako privikavaju.Tako sam ja svojoj curici.Sda ima 2.godine i voli sve papati i povrče i voće i mesiku.

(Odgovor članu maja)
Neposredna veza do poruke: 12
11.12.2008 18:26:27   
tina1602
ja još svojoj bubici kuham posebno..
ali kad mi ručamo, mm joj da da proba ovo to mi jedemo...
i to jako malo

20.10.2007. - Kristina i Boris
25.12.2007. - došlo je naše sunce, Luna

(Odgovor članu maja)
Neposredna veza do poruke: 13
11.12.2008 19:01:51   
anne
Nisu to baš nova saznanja. Tako sam i ja radila s Petrom prije 2 god.user posted image

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

(Odgovor članu tina1602)
Neposredna veza do poruke: 14
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!