matejar -> RE: Slaba prehrana u trudnoći (7.10.2011 13:24:58)
|
bok! evo ja sam imala slicnih problema, pa da te utjesim. ja sam isto sitnije građe, ali sam uvijek pazila da jedem kvalitetno i zdravo i nisam nikad bila na dijetama, dok sam bila gladna sam jela, ali nikad da si otkopčavam hlače nakon obroka.Zatrudnila sam sa 55 kg i onda sam u razdoblju od 2. do 4. mjeseca trudnoce smršavila cak 5 kg! i imala svega 50 i to iz razloga jer mi je bilo užasno slabo, nisam povracala, al mi se gadila apsolutno sva hrana i nisam mogla nekaj pretjerano jesti. najviše sam u tom razdoblju jela voća: nektarine, breskve, kruške, jabuke, bademe i banane. Uz to sam od prvog dana kad mi je izostala mjesečnica počela piti vitamine za trudnice i još i i sad pijem. isto sam bila zabrinuta radi bebe, jer mi se trbuh počel primječivati tek prije kojih 3 tjedna, a sad sam već u 21-om. s krajem 4-og mjeseca su mi prestale mučnine i apetit mi se normalno vratil i u mjesec dana sam se vratila na "staru" težinu. S bebom je sve ok i normalne je veličine i težine (čak je po ultrazvuku za 1 tjedan razvijenija), jer je istina da si ona uzima kaj god joj treba iz tebe, ali zato je važno da ti kroz dan pojedeš i nadomjestiš ukradeno [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. sad jedem tjestenine, piletinu, žitarice i sve u normalnim obrocima ko da i nisam trudna, a između obroka kad me ulovi glad ili navečer se natorbam s voćem (neki dan sam pojela 5 mandarinki) i super su mi bademi, jer su zdravi, i zasite. evo nadam se da sam ti pomogla, samo jedi normalno, koliko možeš, u manjim obrocima, ali češće, nemoj se prenajedati ili jesti za dvoje ili masno i slatko i super bude ti! ja se osječam zdravo i nisam troma i znam da i bebi to odgovara kad tak papam i ona se bolje odma osjeća!
|
|
|
|