natalijax -> 10 dječjih zapovjedi (29.3.2011 0:25:43)
|
ovo sam našla,zanimljivo - “Moje ruke su male: ne očekujte savršenstvo dok spremam krevet, crtam ili bacam loptu. Moje su noge kratke: usporite kako bih vas mogao stići.
- Moje oči nisu vidjele svijet kao što su vaše: pomozite mi da otkrijem svijet. Nemojte me sputavati.
- Kućni posao neće pobjeći. Ja neću još dugo biti malen – nađite vremena za igru sa mnom.
- Ja sam vaš poseban darak, tako sa mnom i postupajte.
- Trebam vašu podršku dok rastem. Nemojte mi prigovarati i kažnjavati me. Zapamtite možete prigovarati mojim postupcima bez da prigovarate meni.
- Pružite mi slobodu samostalnog odlučivanja. Dopustite mi da pogriješim kako bih mogao naučiti iz vlastitih pogrešaka. Tako ću jednog dana biti sposoban donositi pravilne odluke.
- Nemojte se bojati otići bez mene na vikend. Potreban vam je odmor od mene, a i meni od vas. To je također odličan način da mi pokažete kako ste si međusobno važni.
- Znam da je to teško, ali nemojte me uspoređivati s mojom braćom i sestrama ili s drugom djecom.
- Nemojte raditi stvari umjesto mene. Tada osjećam da način na koji ja to radim nije dovoljno dobar i razočarava vas.
- Zapamtite: volim vas više od svega. Vi ste moj svijet i sve što učinite ili ne učinite ostavlja trag u mome srcu.“*
|
|
|
|