e_lei -> Zračenja iz Japana u Hrvatskoj? (31.3.2011 11:27:34)
|
Dragi roditelji! danas sam na e-mail dobila ovo pismo, pa me zanima vaše gledanje na to: Poštovani, prijatelj koji radi u EDF (područje nuklearne energije), dobila sam ne baš smirujuću obavijest o posljedicama radioaktivnog oblaka koji će dotači Europu danas ili sutra i bit će ovdje najmanje 10 dana nakon što će se radioaktivna ispuštanja u Japanu završiti. EDF je predložio svojim zaposlenicima, da se zadržavaju u zatvorenim prostorijama, što je više moguće, (posebno djeca) trebaju izbjegavati svježe voće i povrće, prije svega svježe organske proizvode u rizičnom razdoblju. Tuširanje može uspješno očistiti od radioaktivne prašine u zraku. Dakle, neko vrijeme biću neekološka: konzervirana, smrznuta hrana, dugo tuširanje za cijelu obitelj. Vi odlučite. Teško je znati bit tih preporuka i znati što misliti o ovoj cijeloj situaciji, ali osoba koja me je obavijestila je nuklearni inženjer i vjerujem pravi izvor informacija. Vjerujem da je bolje biti oprezan nego žaliti kasnije. Svakako bi htjela na ovu temu više informacija. Radije bih znala, da je prijetnja istinita i kako se mogu barem djelomično zaštititi, nego sama laž, da je sve u redu, a zatim (kao za Černobil), tek poslije puno godina priznaju, da su lagali o posljedicama i zračenju. Definitivno ću se pokušati pridržavati preporuke. ... što ne bi trebalo biti teško. Molim, da pošaljete ovaj mail svima koje znate i nadam se da će doči u ruke nekoga tko vam može reći više o tome, da i mediji mogu početi izvještavati o drugim aspektima japanske nuklearne katastrofe.
|
|
|
|