norafora -> RE: Atopijski dermatitis (12.5.2010 18:22:44)
|
nama je patronažna sestra rekla da a.d. u starijoj dobi povećava mogućnost, odnosno najčešće se razvije u alergije, astmu, bronhitise.. inače, moj suprug je u djetinstvu imao a.d., a sada ima alergijsku astmu, alergičan je na pelud. čak sam čitala da u trudnoći i za vrijeme dojenja u tom slučaju treba izbjegavati te neke stvari na koje je netko od nas dvoje alergičan. u suprugovom slučaju to bi bilo sve iz porodice ruža, jabuke, šljive, cijeli je popis toga. tek onda ne bih imala što jesti. stalno ja o jelu, ali strašno me brine koliko ga kvalitetno dojim. ima dosta kg, čak bi morali prestati s noćnim obrocima, ali je unatoč tomu slabokrvan. jako me zanima još jedna stvar: suprug, dakle alergijski asmatičar, u zadnje vrijeme pije napitak od mladog ječma, zelenu magmu iz bio & bio i dosta mu pomaže. inače ne bi mogao izaći van koliko bi ga u vrijeme alergija hvatala hunjavica, suzile oči itd. sada je to vrlo, vrlo smanjeno, čak može i jabuku pojesti a da mu usnice ne oteknu. zanima me koliko je to sigurno za piti nama dojiljama. ima li tko iskustva s tim preparatima? spominje se i gljiva spirulina koja navodno ima velike količine željeza, pa bi nam možda to pomoglo jer trenutno uzimam tablete koje su dodatak prehrani.
|
|
|
|