Prehrana dojilja (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i hranjenje bočicom

Poruka

Ketica -> Prehrana dojilja (22.4.2011 15:28:51)

Evo teme o kojoj na netu nisam nasla nista konkretno, nikakav recept ili menu, samo u globalu sto se smije, a sto ne smije jesti za vrijeme dojenja. Ako o ovome vec postoji tema na forumu, ispricavam se i slobodno me podsjetite...
Moja mali mis ima 5 tjedana i muce ga grcevi vec neko vrijeme. Znam da kolike nemaju konkretne veze sa majcinim mlijekom, ali mozda i ja svojom prehranom doprinosim tome da je njemu lose i da je jako nemiran i nervozan.
Mame dojilje, molim vas da mi konkretno (provjereno) kazete sto NE smijem jesti, a sto se preporuca.
Stvar je u tome da se ja inace dosta zdravo hranim i u mojoj je prehrani puno svjezeg voca i povrca i mlijecnih stvari (njam), a sada upravo to moram izbjegavati. Primjetila sam da ga jogurti, mlijeko, sir...dodatno napuhuju [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image] a ja to sve jako volim i dosta mi to fali. Zelim sto manje jesti slatkog ali ako se ne najedem dovoljno i sa namirnicama koje volim jesti, onda rupe u jelovniku popunjavam upravo sa slatkisima od kojih se sigurno necu rijesiti ni grama tezine nagomilane u trudnoci...
Help!!!

pincirotvajler -> RE: Prehrana dojilja (22.4.2011 16:17:59)

hm po meni je to individualno
nekoj bebi smeta jedno drugoj drguo,,
u principu treba probati..
konkretno ja nisam jela prvih 6mj ništa kiselo,kravlje mljeko,ni grahorice

Točkica28 -> RE: Prehrana dojilja (22.4.2011 16:23:57)

ovak, ja sam bila fest splašena da nikaj ne smijem jesti i zaista sam jedan period jela samo juhu, kuhano meso iz juhe, lešo krompir i mrkvu kuhanu, od 4 mj u biti sve jedem.
savjetujem da ne jedeš brokulu i karfiol, mi smo imali grčave 3 dana strahovite a ja sam dan prije pojela malo brokule i karfiola, dal ima veze  ne znam, ali ja se ne bih igrala...

cuba -> RE: Prehrana dojilja (22.4.2011 16:27:57)

Kao što je Pinci rekla to je zbilja individualno.
Ja sam kao i točkica prva 3mj živjela na juhi, lešom mesu, mrkvi i krumpirima (isto lešo), dvopeku... moj R je usprkos tome imao jake grčeve otkako je napunio mjesec dana pa do 3mj života. Pomagale su nam jedino Sab simplex kapi. Pa ti budi pametan... a netko se davi u čokoladi, salati i mahunarkama za koje se zna da napuhuju pa bebi opet ništa...

Ketica -> RE: Prehrana dojilja (22.4.2011 21:27:14)

IZVORNA PORUKA: cuba

Ja sam kao i točkica prva 3mj živjela na juhi, lešom mesu, mrkvi i krumpirima (isto lešo), dvopeku... moj R je usprkos tome imao jake grčeve otkako je napunio mjesec dana pa do 3mj života. Pomagale su nam jedino Sab simplex kapi. Pa ti budi pametan... a netko se davi u čokoladi, salati i mahunarkama za koje se zna da napuhuju pa bebi opet ništa...

Cokolada napuhuje????? [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image] E to nisam znala. Uhhh mozda u tom grmu lezi zec.......

mariola -> RE: Prehrana dojilja (22.4.2011 21:43:52)

IZVORNA PORUKA: cuba

Ja sam sve jela osim grah, kapulu al takvu hranu inače rijetko jedem. T nije nikad imao grčeve.

lilia -> RE: Prehrana dojilja (23.4.2011 1:37:49)

Ja sam prvih mjesec dana jela samo juhice, lešo, kompote a poslije sam jela ama baš sve, tako mi je rekla pedijatrica kad smo bili na prvom pregledu sa mjesec dana. Taman se bližio Božić pa mi je rekla da smijem slobodno kolače i ostale slastice.
Nije mi trebala dva puta reći.
I mi smo prošli grčiće, imao ih je i kad sam pazila i kad nisam. Pomogle su mu kapi Sab Simplex. Davali smo mu ih jedno vrijeme i kad su prošli, iz straha da se ne vrate.

tita -> RE: Prehrana dojilja (24.4.2011 19:37:27)

ja sam srtogo pazila šta jesti dok sam dojila i tako 8mj.i koliko god pazila mali je imao tri mjeseca grčeve,ipak mislim da nakraju prehrana nema veze ništa,a i kasnije sam stalno bila u strahu ali zato sam imala super liniju[sm=jezicek.gif]

Buci buci -> RE: Prehrana dojilja (25.4.2011 20:30:22)

Ne jesti ništa kiselo i izbjegavati gazirane sokove. Tog se jedino držim
Svakako se preporuča da si napraviš sama kompot od jabuka ili krušaka jer je jako dobro za mlijeko

Anoniman -> RE: Prehrana dojilja (27.4.2011 21:10:20)

Moj savjet; mlijeka najviše ima kad piješ čaj od mente, pivo i pileću juhicu!

KIRAA -> RE: Prehrana dojilja (27.4.2011 21:52:51)

nama je smetala rajčica u jelima te mlijeko... Koristili smo sap simplex kapi, ali one su samo pomogle u rješavanju plinova, ali ne u potpunosi tako da smo probali bio gaia kapi i pokazale su se super. Stvarno sam zadovoljna njima, treba nekih tjedan dana da počnu djelovat ali grčevi nestanu...provjereno!!!!

Ketica -> RE: Prehrana dojilja (29.4.2011 8:54:21)

IZVORNA PORUKA: Mala štruca

Moj savjet; mlijeka najviše ima kad piješ čaj od mente, pivo i pileću juhicu!

Pivce!! Ides....[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Stranica: [1]