mamacita -> RE: Dali ste bili nekad krivac za tudji problem???? (26.5.2011 22:46:42)
|
Ja sam ko lavica za svoju djecu, sorry, to mi je mana. Ne volim kada netko drugi napravi nesto nazao mojoj djeci, niti kada im netko bez pitanja oduzme igracku iz ruke, kada ih netko u igri grublje primi ili odgurne... Nista od toga ne prolazi kraj mene sa "lako cemo" ili "neka djeca to srede medjusobno". Postoje djeca koja su agresivna prema slabijima, a pod slabije ne mislim samo na mladje nego i na one koji ne uzvracaju istom mjerom. Ja imam tri sina, i niti jedan od njih ne zeli vratiti istom mjerom, bez obzira koliko im ja to tumacila. Oni bi najradije da se povuku, placuci se stisnu uz mene, ili jednostavno ignoriraju situaciju koja im je neugodna. Najradije bih da ako im netko uzme igracku, da odu do tog djeteta i iscupaju mu igracku nazad iz ruke i da kazu "To je moje i ja sam se s tim igrao!" Ako djeca zele dijeliti svoje stvari, to je sasvim druga situacija, to je dobrovoljno, no prisiljavati djecu da se s nekim sprijatelje samo zato sto im je to drugo dijete napravilo nesto nazao, to je cista glupost. Kako bi se mi osjecale da se radi o nama dragim stvarima i da nas se uopce nista prethodno ne pita? Nisi lose reagirala, to sto ona nije znala svome djetetu protumaciti situaciju, je njezina krivnja. Tvoje dijete je normalno reagiralo. Ta, uostalom, ne donosis igracke drugoj djeci od svoje kuce, nego nosis ih svojoj djeci da im kroz igru brze prodje vrijeme.
|
|
|
|