Crvene oči od propuha? (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Djeca >> Djeca i zdravlje

Poruka

Zvonki -> Crvene oči od propuha? (28.5.2011 20:50:15)

Čime liječite crveno oko? Mislim da je od propuha i samo je jedno jako crveno, ujutro napola zatvoreno? Znam za oblog od kamilice ali imate još kakvo iskustvo? Kako razlikovati propuh od neke upale oka? [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

sig -> RE: Crvene oči od propuha? (28.5.2011 21:03:05)

Odeš kod dokt. i dobiš bivacin kapi te prođe za 2 dana - barem nama je!!

mamacita -> RE: Crvene oči od propuha? (28.5.2011 21:20:05)

Zvonki,

Ja bi prije rekla da je neka iritacija ili upala. Od propuha ne znam da li se takvo sto moze zaraditi. Onda bi svaki vjetar treba biti pasan za oci. Mislim da ne mozes dobiti kapi za oci bez recepta, ja sam probala kada je mom sinu upao komadic prasine u oko i iziritiralo ga je do te mjere da mu je oko bilo crveno. Sretno.

ama -> RE: Crvene oči od propuha? (28.5.2011 21:52:38)

Mislim da bi trebal otic kod dokt.jer s okom se neigra jos ako je zatvoreno napola...obicno daju neki sirup ili kapi i brzo prodje a mozes pitat u ljekarnoj mozda ipak daju nesto bez recepta?

mayathebee -> RE: Crvene oči od propuha? (28.5.2011 22:03:19)

Uf, upala ima puno vrsta, virusna, bakterijska, alergijska....i izgledaju svakako! Crvenilo gornjeg kapka, crvenilo donjeg kapka, crvenilo bjeloočnice....brdo toga. Može biti i od propuha, no što god bilo bez recepta možeš dobiti samo fiziološku, ili stavljati obloge od kamilice, ali najbolje otići barem do dr. opće prakse po uputnicu za kapi. Tobrex ili nešto slično, i prođe za dan, dva. S obzirom da je vikend možeš jedino do bolnice ili u neki trgovački centar koji ima optiku sa poliklinikom, pa platiš pregled i dr. ti napiše recept!!!
Nadam se da će brzo proći [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

maryann01 -> RE: Crvene oči od propuha? (28.5.2011 22:20:29)

tobrex ali mora ti dr napisati recept i još platiš 3,50kn nemam pojima za kaj tak sam ja prije nekih deset dana

Zvonki -> RE: Crvene oči od propuha? (29.5.2011 12:47:48)

Imam doma Tobrex mast ali ona se mora 4 tjedna nakon otvaranja baciti, tako da ništa. Iako, ne znam ni bi li na svoju ruku nešto mazala po očima. Odveo ju je tata u do bolnice pa neka joj pogledaju. Kamilica nam ne pomaže, propuh vjerojatno nije jer se sa jednog oka prenijelo na drugo, crvene su i oči i okolo očiju, malo krmeljave i malo bolne.

BUMBI -> RE: Crvene oči od propuha? (29.5.2011 12:48:26)

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Zvonki -> RE: Crvene oči od propuha? (29.5.2011 14:39:15)

Dobili smo kapi i mast Maxitrol, ima konjuktivitis.

ZVRK -> RE: Crvene oči od propuha? (30.5.2011 9:24:03)

IZVORNA PORUKA: Zvonki

propuh vjerojatno nije jer se sa jednog oka prenijelo na drugo, crvene su i oči i okolo očiju, malo krmeljave i malo bolne.

tako bude i zvrkiću.čim mu dođe nalo prašine u oko odmah bude neka frka. najvuiše mi je žao što se nemože igrati u pijesku kada nije skros super vrijeme ....

super da ste dobili lijekić.tako bude brzo prošlo.samo da što manje ''čačka''oči''-

BUMBI -> RE: Crvene oči od propuha? (30.5.2011 9:32:23)

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
Nadam se da će brzo proći

Stranica: [1]