RE: kolki su istinski vjernici hrvat (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

Anoniman -> RE: kolki su istinski vjernici hrvat (5.6.2011 13:18:00)

Ja ovo neću ni čitat ispočetka jer ću se samo nasekirati a to mi sad ne treba.
Moj stav odavno svi znate: svatko za sebe, u svom srcu, u svojoj savjesti zna kakav je vjernik. Ja ovdje nisam da ikoga osuđujem niti prozivam niti mogu ikome odgovoriti u globalu kakvi su Hrvati vjernici. Tko je od vas bez grijeha neka prvi baci kamen.

malizia -> RE: kolki su istinski vjernici hrvat (5.6.2011 13:29:14)

meni moja svijest ne dozvoljava da donosim svoj sud o drugima na temelju nepotpunih (ne)spoznaja o drugima…Prije nego sudimo o drugima, gledajmo svoja djela.
osobe koje vole suditi o  drugima, najviše govore o sebi samima. Nitko nije dobar osim samog Boga, svaki čovjek je grešnik, bez izuzetka i ja da donosim sud tko je kakav vjernik i koliko on živi u koraku odnosno u raskoraku  svoje vlastite vjere i promšljanja je licemjerno. ne sudi da ti ne bi bilo suđeno se mnogo puta u praksi pokazalo kao stvarno korisna sintagma nego šta je mit u pitanju. ...
i da Hrvati su ipak sa velikim H.

modesty blaise -> RE: kolki su istinski vjernici hrvat (5.6.2011 13:29:23)

IZVORNA PORUKA: bubaMaja

heheh, ne mogu ne primijetiti koliko dalmošica se osjetilo prozvanim komentirati na ovu temu )))

ja bih rekla na temu "Dajte Bogu božje, caru carevo" i dodala a HDZ-u glas jer vam je doveo papu u izbornoj godini [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif]
licemjerno zar ne??

odlično zamječeno bubaMajo[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Ninaa -> RE: kolki su istinski vjernici hrvat (5.6.2011 16:27:42)

Neću komentirati jel je vjera osobna stvar svakog pojedinca pa tako i mene, i uopće me ne dira koliko je od vas tko vjernik, tko ide više u crkvu tko manje i tko uopće ne ide. Ja vjerujem i to je moj osobni izbor, mislim da je bitnije biti ČOVJEK u svakom smislu te riječi.

natalijax -> RE: kolki su istinski vjernici hrvat (5.6.2011 22:27:04)

nisam neki vjernik ili katolik,neidem u crkvu al usudit ču se komentirati neke osobe iz poznanstva koje ti toliko nabijaju vjerske greške a onda ih za sat vremena sam prekrši,isto tako i neke babuskare koje su u prvom redu u crkvi a kad izađe iz crkve oplete sve bogove po faniliji i ostalima,toliko od mene

Anoniman -> RE: kolki su istinski vjernici hrvat (6.6.2011 9:09:17)

Neću ulaziti u temu Hrvati vjernici jer ja osobno znam tko sam i dobro. Htjela bi samo nešto reći na šta sam neki dan popizd....
Dobila sam pismo iz crkve- poziv na seminar o prirodnoj metodi začeća, razgovor o seks. odnosima supružnika, što je u redu a što nije. Nazvala sam svečenika (koji me ženio i super je inače) i kaže on meni da je čisto ono koliko Bog dade bez ikakve zaštite itd., te pitam ja njega da li to znači 10 djece u 10 godina makar crkavali od gladi i ne imala ih s čim školovati al eto tako je jedino u redu.. Zbunio se. Otkuda ikome pravo mješanja u brak i pitanja što je čisto a što eto nije. Očito sam ja prva neprirodno začela jer sam išla na terapije koje su bile jako bolne ali za bebu SVE! Mislim da sam Bog zna koliko samo ga htjeli i smatram svoju bebu Božjim poklonom, neovisno što mi je medicina malo pomogla.
Zato sam se najviše naljutila, više sam ustvari bila razočarana. To oni propagiraju u ime Boga. Ulazeći u najintimnije sfere života muža i žene gdje crkvi nije mjesto. Znam da će se sad naći dušebrižnice al eto, meni to nije u redu.

njanja -> RE: kolki su istinski vjernici hrvat (6.6.2011 9:44:04)

IZVORNA PORUKA: rainbow

Zato sam se najviše naljutila, više sam ustvari bila razočarana. To oni propagiraju u ime Boga. Ulazeći u najintimnije sfere života muža i žene gdje crkvi nije mjesto.

imali smo već negdje temu o tome...
apsolutno se slažem

mamacita -> RE: Koliki su istinski vjernici Hrvati (6.6.2011 13:45:49)

Ahhhhhhhhhhhhhhhh... koliki je tko vjernik?!?!?!
To je prica u sto nastavaka. Mene najvise ljute dvolicni ljudi, koji se u crkvama doslovce klanjaju, a u svojim kucama su ziva koma od ljudi. Dakle vani su super, a u 4 zida ocaj zivi. Takvi su mi najodvratniji i najogavniji. Bili oni Budisti, Katolici, Muslimani, Protestanti, Hinduisti itd. itd. itd.

Bracni krevet je bez grijeha, ono sto se desava izmedju muza i zene u krevetu, to je njihovo i Bozje, i nitko se nema pravo "uvuci" sa svojim fix idejama sta je normalno, a sta je nenormalno u tom slucaju. Ako dvoje ljudi uzajamno se vole, u braku su, i prepuste se uzitku u svom vlastitom krevetu (ili za one malo vise slobodnije) u kupaoni, na kaucu, na podu (naravno, pod razumijevanjem da su samo doma)... to je njihova stvar, a ne necija briga.

Dakle, svi mi zivimo svoj zivot u skladu sa svojom savjescu, nadam se. Dakle, tko je koliki vjernik je pitanje za sve nas.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]