AnitaZg -> RE: danas kuham.. (14.5.2018 21:29:17)
|
Za sutra sam našla jedan recept koji mislim testirati. Imam nešto piletine koju moram iskoristit, a ostalo je nešto i šparoga (ipak je počela sezona nedavno, haha), pa eto podijelit ću ga ovdje, a vi ga slobodno komentirajte: Šparoge s piletinom i krumpirima Ovo je pravi ručak, za cijelu obitelj – ukusan i jako zdrav. Sastojci: 500 grama šparoga, narezane na 5 centimetara duljine 750 grama krumpira (oguljenih i prepolovljenih) 1,5 kg narezane piletine 3 žlice maslaca 1 limun (narezan na 8 kriški) Sol i papar Malo svježeg timijana Priprema jela: Zagrijte pećnicu na najvišu temperaturu. U tepsiju stavite maslac, posložite krumpire oguljene i prerezane na pola, te ih posolite i začinite paprom. Pecite ih u pećnici 20-ak minuta, dok ne postanu zlatni. Nakon toga, na krumpire posložite komade piletine, koje se prethodno začinili. Pecite ih sljedećih 20-ak minuta dok se piletina ne počne zlatiti. Kada je pečenje pri kraju, u krumpire i piletinu dodajte šparoge, limune i timijan. Pecite sve zajedno još kojih 10 do 15 minuta dok piletina nije pečena, a šparoge mekane. Jelo poslužite s sokom od pečenja. Recept imate ovdje, na ludoj kravi. Nemam timijana, ali imam majčine dušice. To je isto, ako se ne varam? Nekako mi u sjećanju da sam negdje pročitala.
|
|
|
|