ELENA35
|
ova tema bi mogla podići puno prašine Imam četvero djece,prvo sam rodila sa 22 godine..rano sam se udala,i sve po propisu.Trudnoća nam je bila planirana..kao i svaka iduća... Sad imam kćer od 15 godina i ide velikim koracima u život,ostvaruje svoje snove,ima velike zamisli,svoju viziju budućnosti..Želi biti stjuardesa i upisuje zrakoplovnu školu za koji tjedan...trudila se..nema alternative..Jer to je ono što ona želi..putovati,vidjeti..biti nesputana..Pobjeći od kuće,odahnuti od dječije galame,mamine nervoze ..sumnjam da bi joj se trudnoća mogla desiti,jer mi otvoreno razgovaramo o svemu,o životu,seksu,začeću,kontracepciji..i smatram da je dovoljno savjesna i odgovorna ( i da se još ne seksa )..jer nema dečka,smatra da bi ju samo kočio u životu,a ona za to nema vremena.. ALI da se nedaj Bože takvo što dogodi,nebi joj (kao ni ostalo troje djece) pustila na volju..Jer imati dijete je velika odgovornost,i želim da dijete uživa uz roditelje i roditelji uz dijete..ježim se kad mlade cure rode,pa se nasilu par ženi,pa pucaju brakovi,uletavaju bake,djedovi,djeca pate,ispaštaju...To nije ono što bih ja poželjela sebi pa tako niti svom djetetu.. Želm da uživa u mladosti,da otkrije sebe,upozna svijet oko sebe,bude sretna prije svega..A kad dođe vrijeme za djecu,još ću je i nagovarati..sve u svoje vrijeme..