Rebeka -> RE: Predobri roditelji (8.6.2011 14:18:57)
|
Tekst je fantastičan. Danery, iako sam mlađa, moje djetinjstvo je bilo slično onome što si napisala. Obrađivala se zemlja, ja mala, ali vodili su me sa sobom, ako ništa-dodala bih im vode, alat i pošteno bi se istrčala, izigrala sa bubama, kamenčićima i pentrala se po stablima. Mislim da zbog toga danas obožavam prirodu i raditi oko zemlje, vrta i biljaka općenito. Na žalost, da danas tako nešto uradiš svome djetetu-seljak si. Jednostavno je nastupio konzumerizam koji prenosimo na svoju djecu. Da se posvetimo kao što je Buba Maja rekla po 15 min.svojoj djeci, stvari bi bile puno drugačije. Ovako stvaramo samo emocionalno otupjele robote nesposobne samostalno odlučivati. Stvaramo od djece odrasle osobe koje, na žalost, ne stignu proživjeti djetinjstvo u pravom smislu. Budi mali, bit ćeš i veliki-to su mi uvijek govorili i to je tako. U neku ruku su i roditelji krivi jer se lako povedu za društvom i ne žele ispasti ''jadniji'' od susjeda pa se na pogrešan način ''natječu'' sa njima. Draži su mi bili trenuci sa roditeljima nego ne znam kakva igračka i aktivnost-jer ništa ti ne može nadomjestiti njihovu ljubav i osjećaj sigurnosti. I danas je tako-samo se nadam da ću uspjet prenijeti to i na svoju dječicu...
|
|
|
|