ivanicapeca -> RE: Mala Marta - veliki borac (27.6.2011 12:16:04)
|
Uspavana šaljem ti kao sunce veliku podršku. Znam kroz što prolaziš. Moj Šimun je rođen u 27 tj. zbog preenklapsije. Spašavali su nam živu glavu i jednom i drugome. Mi smo bili na Sv. Duhu kod dr. Stanojevića koji je Šimunu doslovno spasio život. Imao je svega 950g kad se rodio i 34cm isto je imao taj stres ulkus, krvarenje u mozgu koje je krenulo intrauterino 3/4 stupnja unutar moždane komore s naznakama hipoksije (nedostatak kisika), infekcije prvo beta hemolitički strep, pa enklapsijela, e.coli, kandida. Kako je bio na respiratoru (samo mu je impuls davalo, jer se zamarao kod samostalnog disanja) najvjerojatnije se zbog zaštopavanja tubusa isprovocirala reakcija mozga u vidu konvulzija, pa smo i to 3x prošli no vrlo brzo se smirilo. Bio je u inkubatoru mjesec i pol dana, od toga na intezivnoj mjesec. Ne moram ti previše pisati kroz što sam prolazila jer isto nam je svima u glavi, uvjerena sam u to. Želim ti reći da se i s tako malom dječicom visokog neurorizika mogu ostvariti čuda. Šimun je sad skoro 2 mj. korigirane dobi, ima 4600g, i za sad se nisu pokazali nikakvi defekti kao posljedica svega što je prošao. Jede i napreduje, zapravo neke stvari radi u skladu sa svojom ne korigiranom starosti. Smije se, ostvaruje kontakt očima s ljudima oko sebe, prati igračkice, pokazuje volju, čak počinje lagano hvatati predmete koji mu se stave na prsa. Idemo na Goljak i uključeni smo u projekt Mali dom. Terapeuti su jako zadovoljni s njegovim napretkom. Jako jako jako je važno da se s takvom djecom jako puno bavi kod kuće. Mi doma gotovo stalno kad je budan s njim nešto radimo i potičemo njegovu motoriku i senzoričke sposobnosti. Odradili smo UZ mogza i nalaz je OK. Ugrušak se lagano počinje resorbirati. Ono što ti mogu preporučiti i što je kod mene palilo jest da se fokusiraš isključivo na tu i sad i baviš u glavi jedino aktualnim događanjima. Biti će sve ok i drži mi se! Pusa od mame Ivane i Šimuna [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image]
|
|
|
|