mayathebee
|
Hej drage moje!!!! Evo mene sa izvješćem..... Što da kažem, bilo je kao iz snova, i više nego sam si mogla zamisliti! Neznam od kuda bi počela, ali sigurna sa da će potrajati.... Dakle, pristajemo mi tjedan dana prije svadbe trajektom na Vis, i prvo što sam pogledala sa trajekta bila je crkva, kad ono ŠOK!!! Naša predivna crkva sva u skelama, oko nje šuta i hrpa drača iz kamena.......JAO, JAO!!!! Da bi se stvar s crkvom pretvorila u pravu dramu, sretnemo u večernjij šetnji Visom župnika koji će nas vjenčati, a on jedva vozi svoj bicikl, iz njega isparava vino, a za svaki slučaj sa sobom otraga vozi 5 litara bijelog....OMG Pitala sam se da li će se uopće pojaviti na vjenčanju. Rekao nam je da možemo birati od tri crkve u Visu pa mi je bilo malo lakše glede toga. Pripreme su tekle kao da i nisu, manje više sve je već bilo dogovoreno, jedino smo konobu zamijenili Vilom Kaliopom, jer kad smo vidjeli unutrašnjost sa stogodišnjim palmama, nismo mogli odolijeti! Dozu stresa priuštili su mi dečki iz klape koju sam pokušala organizirati kao iznenađenje mm-u, jer sam ih sto puta morala zvati u tajnosti, a kod njih je kao kod svih dolje glavni motiv "POMALO!!!" Svih 12 gostiju ( sa fotografom) stiglo je sa voljom i na vrijeme, i moj dan iz snova tekao je ovako.... Ujutro smo malca predali bakama i dedama, i otišli u miru doručkovati. Nakon toga smo se razišli....ja na frizuru, pa mami i tati u apartman na polagano spremanje, baš kako priliči! Oko 16.00 kum i fotograf došli po mene i vode me do crkve gdje me čeka mm! A on vidno ugodno iznenađe, i samnom, i sa vjenčanicom, i sa buketom....SVIME! Pojma nije imao da ću biti u bijeloj vjenčanici, i mora vam reči kako je stalno ponavljao da mu se jako sviđa!!! Krenulo je slikanje (muka na 40 stupnjeva) nas dvoje prije vjenčanja. Fotograf (HVALA LILIA ) je bio jako ležeran, profesionalan, bez puno namještanja i glumatanja. Totalno spontane (koliko to mogu biti ) fotografije! Zatim je sljedilo vjenčanje u jako intimnoj i prekrasnoj kamenoj crkvi, gdje smo van očekivanja bili ugodno iznenađeni svečenikovim govorom, pošalicama, i upoznavanjem sa svim gostima! Super je bio, evo mu Nakon vjenčanja fotograf nam je rekao kako je čuo da blizu ima svetionik na koji možemo doći gliserom, i da bi nas jako volio tamo poslikati. Iznajmili smo gliser, krenuli neznajuči kakva nas avantura čeka!!! Jedva smo pristali, imali smo 20 sek. da svi izađemo sa broda jer su valovi bili prejaki, i "kapetan" nam je dozvolio 15 min. slikanja inaće nas ostavlja tamo. Iskrcali smo se i tek tada vidjeli gdje smo. Stijene su bile nemilosrdne i oštre, i morali smo bosi hodati po njima da bi došli na savšeno mjesto za slikanje. Vrijeme je curilo jer je zalazak sunca žurio, i mm me morao nositi na leđima jer sam raskrvarila stopala od oštrih stijena. No isplatilo se svake muke, jer kad sam ugledala jednu fotografiju nezasitnog fotografa, bila je zaista nerealno fantastična! Istom mukom vratili smo se na brod, i glisirali brzinom munje prema obali dok smo gledli najljepši zalazak sunca koji sam vidjela! U tom trenutku samo sam zatvorila oči, shvatila koliko sam sretna i počela nabrajati u sebi na čemu sam sve zahvalna... Kad nas je ludi "kapetan" iskrcao bila sam puna! Ništa mi više nije trebalo, mogla sam komotno za Zg, koliko me je to vjenčanje i fotografiranje na svetioniku ispunilo. Primil sam mm-a za jednu ruku, a sandale u drugu i bosa nastavila pješice prema restoranu.... Restoran je bio jako romantičan, svuda palme, a između njih pokoji stol sa sviječama. Gosti su nas lijepo dočekali i večer je bez obzira na malo neplaniranih problema s krivim jelom bila jako ugodna, i vesela. Pravo iznenađenje bila je klapa koja se pojavila za mm-a i otpjevala par pjesama. Nemoram ni reči da su svi cmoljili. S obzirom na našu malu dječicu, a bilo ih je troje, oko ponoći smo se uputili u apartmane, siti i ispunjeni, svi do jednoga. Uzela sam u ruke svog malog Ivana koji je pajkio kao anđeo, i onako u vjenčanici i s njim u naručju prošetala Visom do apartmana. Savršen kraj svršene večeri. Eto tako je izgledalo moje vjenčanje iz snova Hvala Vam drage moje što ste i vi tome pridonjele! Slike će prvom prilikom, još ih ni mi nemamo!!!
< Poruku je uredio mayathebee -- 26.8.2011 23:23:23 >