Želuzine: da ili ne (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

Rebeka -> Želuzine: da ili ne (12.7.2011 17:14:56)

Evo ovako: živimo u kući na katu. Lokacija je cijeli dan u suncu. Dnevni boravak do 14.00, a spavaća soba od 14.00 pa sve dok ne padne mrak. Situacija je takva da smo ove godine izvisili za klimu ali i za aluminijske otvore tako da imamo samo stakla (dosta njih) koja su zaštićena crnom dekor zavjesom jer smo jedino nju našli da nam odgovara, a da nije prozirno. Iznad nas je potkrovlje kojemu nije još uvijek odrađena izolacija (ovih dana se radi na tome). Budući da su paklene vrućine, a beba uskoro dolazi, što mislite, je li mi se isplati bar na sobu staviti želuzine ili nešto slično što bi stvorilo malo hlada preko dana?
Ako nema pomoći od želuzina, što bi mi vi predložile i savjetovale? Svaki savjet je dobrodošao jer stvarno namjeravamo nešto poduzeti.
Unaprijed veliko HVALA!!!

mare00 -> RE: Želuzine: da ili ne (12.7.2011 18:03:34)

Nama je jedini spas klima, a te zeluzine sam davno imala i nama nisu nesto pomagale za hlad, jedino sto ti recimo sunce ne tuce bas direktno u sobu ipak malo stiti...
moj savjet pokretna klima ak vec nemoze ova obicna...

pincirotvajler -> RE: Želuzine: da ili ne (12.7.2011 18:23:42)

mi imamo rolete ali nisu spuštene,jer nepodnosimo mrak usred dana
otvoreni su prozori i 30st je u stanu
nemamo uvjeta za klimu tak da trpimo kak je

bubaMaja -> RE: Želuzine: da ili ne (12.7.2011 18:34:32)

pa obična klima će vas doći isto koliko i aluminijske žaluzine...

cuba -> RE: Želuzine: da ili ne (12.7.2011 20:51:32)

Imamo i mi žaluzine ali su mi one više onako estetski nego šta štite od sunca. Mislim da vam je to nepotrebna investicija jer nećete dobiti puno od njih u smislu zaštite od sunca.
Jedino sa klimom se možemo rashladiti kod kuće, evo i sad u skoro 21h mi radi..
Možda nekakva prijenosna klima? Znam da su jeftinije od ovih montažnih a isto pomognu...

Bebys -> RE: Želuzine: da ili ne (13.7.2011 8:51:06)

crno NI ZA BOGA...to ti privlaci jos vise sunce...

ako zelis bilo sto staviti...onda pokusaj naci zastore koji se roluju i svakako neke boje srebra ili svijetlije..ali prave rolere ne neke zavijese jer ti zavijesa propusta i toplinu a pogotovo tamne boje privlace jos vise sunce...

Bebys -> RE: Želuzine: da ili ne (13.7.2011 8:52:06)

zaluzine mislim da nebi stavila...ako planirate klimu ugraditi onda ti je zaluzina bacanje novaca

Hubertica -> RE: Želuzine: da ili ne (13.7.2011 11:26:22)

slažem se sa Bebys, ne preporučam žaluzine, estetski moža izgledaju dobro ali nisu baš praktične, al se znaju ugrijati i upeći...možda nekakve rolo zavjese ti mogu pomoći , u svijetlijoj boji i  k tome ako još sa vanjske strane tj strana koja gleda prema prozoru imaju onaj aluminijski premaz pa ti odbijaju toplinu - super stvar, to smo mi stavili na krovne prozore ali moguca je primjena i na ostale prozore

uspavana -> RE: Želuzine: da ili ne (13.7.2011 14:51:45)

mi imamo žaluzine na manjim prozorima u kuhinji, i ok su i sad prek ljeta su zatvorene...
a na većim vratima za terasu smo u JYSK-u kupili rolo rolete u nekoj prljavo bijeloj boji, i zakon su - i bile su im na akciji...
kupiš dužinu za velika vrata i širinu, pa onda možeš doma sam složiti širinu i dužinu kako ti odgovara za prozor (jednostavno se odreže ovo što ti je višak)... a koštale su cca 50 kn za jedan prozor,što je ok cijena.

Bebys -> RE: Želuzine: da ili ne (13.7.2011 15:11:20)

tako je uspavana upravo te rollere iz YISKA ja imam izvana imaju SREBRNU BOJU koja jako jako odbija sunce...a iznutra mozes birati boju koja ti odgovara za stan ili kucu ili tu sobu u kojoj stavljas roller...to je najidealnije rijesenje...[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Rebeka -> RE: Želuzine: da ili ne (13.7.2011 16:22:49)

A je li ima tko od vas tu pokretnu klimu?
Je li puno skupa i treba li imati svoj odvod, tj. onu rupu za van?
MM je bio to gledao-samo na jednom mjestu, ali cijena je bila astronomska-mogli bi ugraditi običnu za te novce i zato je odustao.
Ne znam kako to ide i je li cijena ok?

Indy -> RE: Želuzine: da ili ne (13.7.2011 19:12:05)

apsolutno ne. meni isto sunce udara veći dio dana u prozore i imamo žaluzine,  nije nikakva zaštita od vrućine. jedino što spašava je klima.

Rebeka -> RE: Želuzine: da ili ne (13.7.2011 19:14:40)

[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] o Bože!!!
Sve prolazi, i to proći će...
Evo, sada je već ugodno, može se disati i ponešto uraditi, ima vjetrića i osjećam neku svježinu [sm=bravo.gif]

Stranica: [1]