Da li je ovo pretjerano? (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

anaxx -> Da li je ovo pretjerano? (19.7.2011 10:39:10)

http://www.thepostgame.com/blog/training-day/201107/10-year-old-workout-kid-has-grade-schoolers-sweating-and-football-coaches-d

Što mislite o ovakvim ekstremima?
Da li je to neko roditeljsko forsiranje ili neki klinci stvarno zagrizu nekad za nešto tako jako da to već s 10 godina dovedu do savršenstva i uspiju što odrasli ne mogu... da li je to takav talent i treba li ga poticati ili mislite da je za klinca bolje da proživi onakvo djetinstvo što nas večina smatra "normalnim" - prosječnim... ???

m600 -> RE: Da li je ovo pretjerano? (19.7.2011 11:08:46)

meni je to pretjerano[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley11.gif[/image]
mislim da se dijete od 10 godina ima itekako čime zabavljati od pijenja koje kakvih shakeova i dizanja utega
nek to radi kad bude imao 18

njanja -> RE: Da li je ovo pretjerano? (19.7.2011 11:10:30)

slažem se s m600...
ako se već treba baviti sportom, mogli su ga dati na plivanje ili atletiku koje su idealne za djecu te dobi

anaxx -> RE: Da li je ovo pretjerano? (19.7.2011 11:18:27)

ma i ja se slažem da je bolje da se dijete prvo naigra, a kasnije nek bira što mu paše,
ali pitam se da li bi tako rekli i da je umjesto sporta i tih silnih mišića u prilogu bilo dijete koje recimo s 10 god. savršeno svira klavir?
talent je jedno i drugo i za jedno i za drugo trebaju sati rada.... umjesto igre...

Mašaaa -> RE: Da li je ovo pretjerano? (19.7.2011 11:34:15)

Nadam se da uživa u tome. Da ne radi to samo zato što starci traže od njega. Talenata i radnika je bilo uvijek. Važno je ne pretjerivati.

cuba -> RE: Da li je ovo pretjerano? (19.7.2011 11:38:49)

Zavisi. Od moje bivše šefice malena (sada kreće u prvi srednje) se od svoje treće godine bavi gimnastikom. I u tome je i više nego izvrsna. Osvaja medalje, prva mjesta gdje se god okrene. Sljedeće godine ide na prvenstvo kao predstavnica Hrv. Ali to dijete je od 1-8 raz oš bilo odličan đak, sve 5,0. Trenira svaki dan po 5h, sada ljeti ujutro od 8-20h. Ali, nju to ispunjava. Ona se u toj dvorani osjeća bolje nego igdje drugdje ili radeći bilo što drugo.
Osobno mi je draže kad djeca treniraju gimnastiku, atletiku ili neki drugi sport nego vidjeti 10-godišnjaka sa napumpanim mišićima.

pincirotvajler -> RE: Da li je ovo pretjerano? (19.7.2011 12:11:22)

mislim slično cubi..
nekak bi opravdala malu "encklopediju" kaj ima 8 godina i maturira ili nekog malog glazbenika..nego ovo iz članka..ali ko zna možda je i to sve "mučenje"

Stranica: [1]