ivanicapeca -> RE: respirator (22.7.2011 14:00:59)
|
Šimun je bio nekih 2 tj. na respiratoru, kombinirano intubiran i na nos kad mu je bilo bolje. No respirator je njemu davao samo impuls jer se zamarao kod disanja. Stvar je u tome što su djeca na respiratoru podložnija težim infekcijama i kasnijim problemima u životu tipa astma (ne znam od kud mi to, negdje sam čula). Dosta sam informacija našla ovdje: http://www.healthline.com/yodocontent/pregnancy/premature-baby-lung-problems.html Šimunu se dogodilo da se od sluzi zaštopao tubus, a zbog krvarenja na mozgu je izreagirao konvulzijama koje dodatno oštete mozak. Zato se djeca skidaju s respiratora što prije je to moguće i da bi im se olakšalo disanje, pušta se kisik u inkubator. Od skidanja s respiratora pa do skidanja s kisika u našem slučaju je trebalo 2 tj, a dodatnih 10 dana smo proveli u inkubatoru samo zbog izolirane atmosfere, dok još malo nije stasao. Koliko se ja sjećam, nisu mu davali kortizone. Nakon što mu se zaštopao tubus dr. se naljutio i stavio mu taj nasalni respirator, jednostavno ga je skinuo.
|
|
|
|