kuhani paradajz (Puna verzija)

Forum >> [Obiteljski život] >> Savjeti (za) domaćice



Poruka


minnie -> kuhani paradajz (1.8.2011 12:54:43)

imam pitanje. dali mogu smrznuti paradaj (sirov) kuhati za zimnicu.imam malo paradajza koji sam pobrala ali nije ga baš puno pa sam ga mislila smrznuti dok drugi ne dozreli pa sve zajedno da skuham.




Rebeka -> RE: kuhani paradajz (1.8.2011 13:07:30)

Možeš, bez problema-samo ga izvadiš iz zamrzivača i staviš u vruću vodu da se lakše oguli ako ga guliš, ali ne može se usporediti sa svježim. Ja recimo radim ovako zimnicu, tj. sataraš: napola ga skuham bez začina i čekam da se ohladi, zatim ga onako pola tečnog ulijem u vrećice od 2 L i zamrznem. Zimi jako dobro dođe, samo ga dovršim i dodam začine kako i inače radim.




ZVRK -> RE: kuhani paradajz (1.8.2011 13:38:08)

po meni ipak bolje ne jer ga smrznutog odmrzavaš pa onda opet zamrzavaš a to baš nije ok.




minnie -> RE: kuhani paradajz (1.8.2011 13:38:28)

curke hvala. budem još razmislila šta ču





ZVRK -> RE: kuhani paradajz (1.8.2011 13:43:36)

a da pokušaš pustiti taj pobrani paradajz u kutiji rastegnut još koji dan???




minnie -> RE: kuhani paradajz (1.8.2011 13:45:20)

svekrva ga je već narezala tako da ili kuhati ga ili spremiti ga





ZVRK -> RE: kuhani paradajz (1.8.2011 13:50:53)

onda bolje kuhati,pogotovo ako je sa korom




Bebys -> RE: kuhani paradajz (1.8.2011 14:38:48)

a zasto ne...
samo ti njega zamrzni ...i nista ne brini sve ce biti isto kao i da je svijezi kada budes kuhala....[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Bebys -> RE: kuhani paradajz (1.8.2011 14:40:00)

zasto guliti kozicu..mi to nismo nikada radili...bas nikada...pa imas cjedilo i cijedis ga naravno da ostane samo sok u tom cijedilu ostane i kozica...




bubaMaja -> RE: kuhani paradajz (1.8.2011 14:44:08)

možeš slobodno.. to je 80% voda.. ne smije se zamrzavati i odmrzavati pa opet zam. samo meso i mliječni proizvodi zbog kemijskog sastava




adryosijek -> RE: kuhani paradajz (1.8.2011 14:57:45)

tako smo i mi smrzavali rajcicu u restoranu kad sam radila..i bude sasvim ok




inesica -> RE: kuhani paradajz (1.8.2011 21:54:33)

Mi tako radimo svake godine jer nikad ne dozri sve odjednom. Samo navali! :)




Stranica: [1]