mamacita -> RE: Gdje je granica - facebook. (31.8.2011 19:16:17)
|
Ja isto tako vjerujem da je mnogim ljudima, na jednoj tako (vecinom) anonimnoj mrezi lakse pokazati njihovo pravo lice. Dakle, nesto prokomentirati ne birajuci pri tom rijeci, izlagati sebe tudjim "pogledima" i pri tome uzivati anonimnost (dakle ti drugi ljudi ne znaju , mozda, gdje zivis). Dakle, ako netko moze vidjeti nase slike, bez da su nam prijatelji kojima smo mi odobrili ulazak u nas profil, to znaci da ih tek naknadno moramo blokirati. Ja i dalje mislim da je sve to preslo svaku mjeru, dakle, recimo moje slike mogu vidjeti prijatelji mojih prijatelja?! Moja djeca ne hodaju s vrecama na glavi, dapace uzivaju u zivotu. No, isto tako branim ljudima za koje znam da ih slikaju da im stavljaju slike na FB ili bilo koju drugu internetsku stranicu. To su moja djeca, moja privatnost, moja odgovornost. Kao prvo i prvo, tko je ikada pitao jedno od vase djece zeli li ono biti izlozeno tudjim pogledima, kada u stvarnosti, moja djeca se dapace nekad boje nepoznatih ljudi i ne zele im prici ako ih ne poznaju. To je narusavanje djecje privatnosti, i sada ce netko ovdje reci da djeca i ne mogu odlucivati o tome, jer su pre mala. No, ako smo mi odlucile da djecu necemo voditi k nepoznatim ljudima u stvarnosti, onda zasto ih izlazemo tudjim pogledima putem slika na internetu? Ako nekoga interesira kako moje dijete izgleda ta osoba me moze lijepo upitati, i ja cu joj drage volje pokazati sliku svoje djece, no NECU dobrovoljno nuditi njihove slike svima zivima... koje svi ti ljudi mogu vrlo lako isprintati, ako to zele.
|
|
|
|