malena 35 -> RE: prednosti i mane vrtica (15.6.2012 23:34:08)
|
IZVORNA PORUKA: lidac0605 Jaslice sam pokušala čim duže izbjegavat tak ga mi je dijete koje je najmlađe išlo u vrtić imalo 2g i 10mj,dečki su išli sa 3 god,L će ić isto sa 3.U vrtiću ne vidim nikakvih mana,vidim ih u ne pohađanju vrtića! Najveći plus je socijalizacija,socijalizacija i opet socijalizacija,dijete nauči funkcionirati u grupi,jako bitno za mene-nauči da nije centar svijeta i da se Zemlja ne vrti oko njega,ima edukaciju primjenjenu dobi-moji su konkretno od 4.god učili svakodnevno engleski,i meni jako bitno-kao što mi veliki idemo na posao,smatram da je ovo posao za djecu,jer im je mjesto među vršnjacima a ne doma sa babom,tetom il ne znam kim. Istina da prvih par mj budu boležljivi,al to je proces imunizacije koje dijete mora proć čim se nađe u kolektivu,pa bio to vrtić,škola il nekaj treće,moraju i to proć kad-tad... Uvijek sam ZA vrtić(i sama sam ga pohađala)! slažem se sa svim navedenim moji dečki imaju 2 i 4 g i stariji mali će mi najesen u vrtić bez obzira što ima svu moguću užu i širu familiju, i to ne zato što je meni problem čuvat ga već upravo zato da shvati da nije centar svita i da se pripremi za nadolazeći razvoj. i iako mi je vrtić udaljen uru vrimena nije mi problem ža mi je samo šta to nisam još lani napravila.
|
|
|
|