mamacita -> RE: Za početak škole - prozivanje malih nekatolika! (6.9.2011 16:59:02)
|
Moji sinovi ne pohadjaju skolski vjeronauk, stovise, jucer prvi dan skole, bio je vjeronauk za 4. razred, to je bilo zadnji sat, i on po obicaju izadje. Stovise, neke mame koje su u cudu cekale svoju djecu, nisu mogle doci k sebi da zasto je potreba imati vjeronauk prvi dan skole? No, iako se ocito ne slazu sa slanjem svoje djece na vjeronauk, niti jedna nije imala petlju ne dozvoliti djeci da idu. Isto tako moj drugi sin koji ide u 2. razred je danas po rasporedu imao vjeronauk, no on isto tako izadje, i nesto boja u bojanku u hodniku. Zalosno je da djeca koja ne zele imati taj predmet i dalje nemaju nista pametnije za raditi u medjuvremenu od sjedenja u hodniku. Sta se mene tice, religija treba van iz skole, bilo koja religija, bilo gdje. Religiji je mjesto u crkvi i u kuci. Cisto me se ne dira ako nekome moja djeca "bodu" oci sto ne prisustvuju vjeronauku. I naravno da ce upravo Katolicki vjernici napisati da je ovakvo javljanje roditelja, cisto prenapuhavanje, i da uciteljice za vjeronauk uopce nisu tako direktne. Zasto bi netko ne dao svoju djecu na vjeronauk, a onda se dogodine predomislio?
|
|
|
|