mamacita -> RE: nekad i sad... (8.9.2011 21:09:20)
|
Tata ( u nedostatku mame, jer je radila) odvede svoju 10 -godisnju kcer (ja) zubaru. Termin je bio zakaza, zub je trebalo blombirati. Kad se je doslo kod zubara, kcer je dozivjela sok (s sa kvacicom) njezina dobra zubarica morala je nekuda otici pa je sada tamo zlocesta zubarica (djecje rekla - kazala, sasvim dovoljna potvrda karaktera). Kcer sjela na zubarsku stolicu i niposto ne otvara usta. Zagrizla zubima ko da joj zivot ovisi o tome. Tata prijeti "Ne otvoris li...!!!", zubarica pogledava na sat (potrajalo je to jednih 15 minuta), te sa zaljenjem kaze da je mozda bolje da dodjemo kada je moja zubarica u smjeni. Tata kaze "Cemu setnja,sada smo tu, obavite sto trebate." Ja ne otvaram usta, ni makac. Tati je prekipjelo, mirno me odvede u stan... 1986. Kaze mi da se pripremim za lekciju. Ja onako natanane, presvukla se, obukla najdeblje hlace koje sam usred ljeta mogla pronaci u ormaru, i pokunjeno sam prisla kajisanju (sa kajisem) kojeg nikad vise nisam zaboravila. Sutradan me mama odvela k zubarki, zub popravljen. Danas 2011. imam besprijekorne zube, jer mi se nije nikad vise desilo da ne otvorim usta kod zubara. 2011. Odvedoh svoje dijete kod zubara. Malac nece otvoriti zube. Zubar ga animira sa svim i svacim, daje mu puhaljku, malac otkrio da je ovo bas fora. No i dalje nece otvoriti usta. Ja kazem, sta bi radije, cipi-cips kada je ovo gotovo ili da te istucem odmah ovdje u WC-u. Malac je radosno prozborio cipi-cips, otvorio usta, zubar obavio sta je trebao... svi zadovoljni. Poanta... prije je puca-laca-po-guzaca bio dovoljan da te nauci lekciji za cijeli zivot... danas moze tek biti prijetnja jer nikad ne znas tko slusa i tko te moze prijaviti za ugnjetavanje djeteta. [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|