jagodicabobica -> RE: pretjerana kupovina djeci (13.9.2011 15:24:52)
|
IZVORNA PORUKA: pticica ja moram iskreno reci da moje dijete nije prezhtjevno, ona je zadovoljna i sa lizalom, ali ja sam ta koja samo kupuje, kupuje i kupuje uvijek je u radnji ja pitam zelis li jos ovu igracku, a ovu, sta mislis o ovoj.....nikada nije galamila niti plakala da nesto zeli po svaku cijenu, cak i u situacijama kad ona nesto hoce, a ja nemam novac u tom momentu, lijepo joj kazem da nema para i to je to, nema frke niti placa a odjeca je posebna prica, tu mi nista ne promice moja nije nikada se valjala po podu,plakala za igrackama dok je bila manja...ja joj znam reci ne! inace ja sam ta koja joj bira odjecu i koja ima zadnju rijec...biram da je roba korisna za godisnje doba..da ne prolazi kisa,vjetar..lako za oprati itd njoj dam izbor da izabere boju naprimjer jakne.. znaci sta ona uhvati u ruku nemora znaciti da ce dobiti ipak ima sve sto imaju sva ostala djeca..mislim da je to mnogo:)ako usporedim moju generaciju i nase odrastanje..bilo je drugacije..danas djeca imaju sve! moja zna biti radosna a danas me je razljutila:)
|
|
|
|