anaxx
|
IZVORNA PORUKA: njanja BTW, što se tiče riječi seljak, "SELJAČINU" smatram čovjeka uskih pogleda na svijet, što nema veze sa mjestom obitavanja....SEljačine su svuda oko nas, na žalost, ima ih od Huma do New Yorka... tako je, seljak je čovjek koji živi na selu, živi od svog rada, uglavnom na zemlji i sa stokom, pošten i radišan... seljačina ima, nažalost na svakom koraku i nisu vezani za mjesto i način života i rada već za način razmišljanja i ponašanja što se odgoja tiće, mislim da je život u manjem gradiću/selu jednostavniji, pa time i odgoj, da se uvijek ima što za raditi, pomagati roditeljima pa time i kod djece stvoriti radne navike, a od tuda kreće dalje i sve ostalo... poštivanje roditelja, starijih, škole... djeci u gradu možeš više toga pružiti, možda i previše pa više ni sama ne znaju što bi htjela, vezano za razne aktivnosti... ali s druge strane izlasci su im bar u početku vezani za roditelje, a i kasnije, kriminal... G nama već pomaže u vrtu, grabi lišće, u svojoj maloj karioli vozi s tatom drva, čim se našto radi tu je prvi... s mamom uređuje cvijeće, sadi salaticu, hrani kornjače, šeće psa... ne znam, meni G od kad je imao 2 i pol- tri god. mahne rukom i kaže idem se van igrati... imamo veliko dvorište, dođe mu prijatelj... slobodan je... mislim da je to prednost pred gradom sad ćemo ga upisati na plivanje, voziti ćemo se 2 puta tjedno 45 min do bazena, ali i u gradu moraš sjest u auto i odvesti dijete na neku aktivnost, rijetko ti je baš pod nosom... eto raspisala se ja... mislim da moja djeca lijepo žive i da im se pruža dosta, kad jednom krenu u školu imati će prilike birati što žele i kamo žele za sada im je sloboda igranja i kretanja na zraku najvažnija...
< Poruku je uredio anaxx -- 21.9.2011 10:22:21 >