mamacita -> Male vezilje!!! (23.9.2011 0:08:18)
|
Pazi sad ovo, uciteljica kod mojeg sina (2. razred) izjavila je jucer na roditeljskom da umjesto proslogodisnjeg sata (jednom tjedno) kada su imali igraonicu, sada uvodi Male Vezilje!![sm=smiley23.gif] Ja sam automatski upitala a sta je s deckima?! Na sto se cijeli razred roditelja nasmijao, a uciteljica mi dala zbunjeni odgovor, pa zar i decki ne trebaju nauciti zasiti sami svoje dugme. Ja opet, pa cek malo?! Ona ce na to, da njezin tetak koji je inace kirurg, u slobodno vrijeme siva goblene!! Jer mu treba precizni rad s prstima?! Ok, ako moj mali odluci biti kirurg onda cemo uciti kirurski sivati na medicini, a dugme cu ga ja nauciti sivati kod kuce kada odlucim da je doslo vrijeme. Dakle, za decke nema opcije da donesu neku dasku u skolu, odvijac i saraf pa da pokusaju izraditi neku igracku od nekog materijala, dok djevojcice sjede na drugom kraju razreda sa svojim iglicama, koncem i goblenima. BOZE MOJ, ili sam ja totalno prolupala kada mislim da decki i cure trebaju prvo nauciti pronaci sebe, prije nego li im se nametne nesto cisto zensko. Ili, je cijeli svije prolupao, jer sada navodno vise nije u modiu djecake toliko odvajati od djevojcica?! Kada sam to reka muzu i svome tati, oni su obadvojica to shvatili kao nesto totalno feministicki, i popratili su to komentarom da se takvo sto ne smjelo grupirati na cijeli razred. Slazem se!!! Najzalosnija stvar u cijelom tom procesu je ta sto je u tom razredu vise djecaka nego djevojcica, i sto se niti jedna majka od iti jednog drugog djecaka nije pobunila osim mene! Npr. moj 11 godisnji sin je dosao kuci sa letkom za ples, pitala sam ga da li zeli ici na taj ples u skoli, on me je blijedo pogledao i rekao naravno da ne. Ok, necu ga niti slati. Izbor, odabir, rezmisljanje na relaciji musko-zensko! To nam jako puno nedostaje u skolovanju nasih malenih. Jedva cekam procitati komentare.[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|