marka cipelica- obmana ili kvaliteta (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Roditeljski razgovori

Poruka

Vjeverica ST -> marka cipelica- obmana ili kvaliteta (27.9.2011 9:42:26)

Bog ljudi! Mene zanima koje cipelice kupujete djeci i zašto? Mi ćemo uskoro 3 godine navršiti..Imali smo o sada i Froddo, Bambi, Ciciban, Noel, Primigi, Adidas...Evo sad smo mu išli kupit cipelice i ne možemo ih naći ispod 400kn. A nosit će ih 3 mjeseca. Možda. Toga mi je više puna kapa.
Nisam blesava i skužila sam da su Ciciban i Bambi kvalitetnije u smislu materijala...Ali, je li to zbilja potrebno? To nisu mali novci za mlade roditelje, osobito ako imaju više djece. Ne mislite li da imaju razvikano ime i da ih to čni gotovo dvostruko skupljima od nekih razvikanih marki npr. u Pitarella i sl. dućana?
Mislim, primjetila sam da su Primigi recimo krute....Froddove su neke dobre, a neke se ofucaju.... Noel su se pokazale dobre...
Ali koje su anatomske i zdrave, a da nisu skupe i ispod recimo 250-300 kn?
Jesam li loš roditelj ako kupim djetetu jeftinije cipelice, a time mu možda ugrožavam zdravlje?
Primjetila sam da mu lijeva nogica bježi u stranu (slično je i meni. Nisam nikad korigirala, doduše, nosim uloške, ali možda prekasno....), ali neki mi kažu da to nema veze s cipelama. Ako su takve predispozicje, bit će mu tako kako je i gotovo.

mariola -> RE: marka cipelica- obmana ili kvaliteta (27.9.2011 10:43:31)

Dobra tema  s puno pametnih pitanja. Na koje ja ne znam odgovor[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Do sad sam kupovala bambi,ciciban i frodo. Tenisice nike. Frodo mi nisu bašnešto jer nikako T ne mogu potrefit odgovarajući model.Ciciban i bambi su mi ok. A nosi ih isto maksimalno tri mjeseca (mada uglavnom dva). Neke jeftinije varijante mu nisam nikad ni kupovala. A da njega pitam stalno bi nosio crocs[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

kanader -> RE: marka cipelica- obmana ili kvaliteta (27.9.2011 11:40:58)

kod "markiranih" stvari, u ovom slučaju konkretno dječjih cipelica,30% plaćamo marku....dakle ona nije baš toliko kvalitetnija, a da ne velim da provjereno znam gdi se uvoze cipelice iz npr.brazila pa se u njih stavlja samo tabanica sa logom "markirane"firme[sm=zmeden.gif]vodim se mišlju da uvijek kupim jedne kvalitetnije tenisice a dvoje "no name" za dvorište i igru tj, kad dijete ima vremenski kraće obuvenu.ako postoji genetska predispozicija za spuštena stopala, ne možemo ju izbjeći sa nikakvom obućom.a do 3.godine ionak ne dolazi do formiranja stopala[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]jedino ne prakticiramo nošenje obuće od starijeg djeteta jer svatko ima svoj način hodanja....

modesty blaise -> RE: marka cipelica- obmana ili kvaliteta (27.9.2011 11:53:56)

i ja sam najzadovoljnija s Cicibanom i Bambijem....a tenisice kao i mariola- nike, i to ih mm najčešće donese iz Amerike gdje su zaista jeftine...
kupili smo za S čizme od Cicibana(kopija Timberlana) i platili 340kn ...zimske....tople ...udobne ...i meke

jagodicabobica -> RE: marka cipelica- obmana ili kvaliteta (27.9.2011 12:18:10)

[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley22.gif[/image] imas puno pitanja kao i ja a i ja nemam odgovore..
ja sebi tesko znam izabrati cipele a djetetu da ne govorim..
uvjek je uz mene moj muz da mi pomogne bilo da izabiram sebi ili djetetu..
meni je birati cipele kao da udzem u neku dzunglu...umor zivi..
dosada smo birali goretex za zimu,snjeg..da ne propusta..patike nike ili adidas.. mada nisam uvjek bila zadovoljna sa njihovim patikama..
za sandale nismo obracali paznju da bude markirano..bitno mi je da ne bude dzon preravan i da ima kajs da drzi nogu..
cini mi se da ovdje kod nas obuca sva ima taj svoj neki nivo standarda i da se razlikuje sasvim malo nebitno da li je patika nike ili neka druga ali za cizme je goretex zakon..ne prepusta vodu ni najmanje..

pincirotvajler -> RE: marka cipelica- obmana ili kvaliteta (27.9.2011 12:18:34)

dosad sve froddo (za u park je prek ljeta imao neke najobičnije sandalice za na bosu nogu 80kn)
i evo uzeli tene prvi put i to lotto jer nijedne druge nije mogao obuči
sad za dalje neznam kaj ćemo

Nika 24052006 -> RE: marka cipelica- obmana ili kvaliteta (27.9.2011 12:37:37)

Mi isto najčešće froddo,ciciban i bambi.Niki pretežno froddo,jer ima široku nogu,a oni imaju baš fine šire modele.Od tenisica samo Nike.Ne znam,nikad nisam štedila na obući,a moja N ima ravna stopala da ravnija ne mogu biti...Jedino ti mogu reći da nisi lošija majka ako djetetu kupiš jeftinije cipele[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]...Evo,imam susjede,oboje prosvjetni radnici,školovani,pametni,imaju 3 djece,i svi hodaju u obući od Kineza,od prvih koraka na dalje...Oni se ne smatraju lošim roditeljima zbog toga.

mirna -> RE: marka cipelica- obmana ili kvaliteta (27.9.2011 12:51:16)

Ako si ga ostavila da ljeti trci sto vise bos, napravila si najbolje za njegove nogice...Isto tako je najbolje da dijete u stanu ostavis u protukliznim carapicama...

Sto se tice marki, kvalitetne i jeftinije cipele od spomenutih marki mozes pronaci u deichmannu. Oni imaju vlastitu marku Elefanten koja je dosta kvalitetna i malo jeftinija. Ponekad mozes naletjeti na modele iz prosle sezone i kupiti ih jako povoljno. Tamo su isto nike i slicne tenisice za djecu malo povoljnije.(barem ovdje u slo) Ja sam jednom malome jesenske cipelice u cicibanu (iz prosle sezone) kupila za 150 KN (u zg) tako da probaj malo potraziti prije nego sto kupis.

Vazno je kod cipelice da je mekana, savitljiva i da je materijal toliko kvalitetan da se noga previse ne znoji...ne mora biti marka... ponekad ti ni marka ne garantira kvalitetu...

Cijene kvalitenih cipelica su stvarno previsoke, ali trgovci yznaju gdje mogu dobro zasluziti...:((((

BUMBI -> RE: marka cipelica- obmana ili kvaliteta (27.9.2011 13:01:21)

Ja mu odmalena kupujem najčešće u Cicicbanu,a znam nekada i u Frodu,papučice njihove su mi super.od patika najčešće Puma ili Nike,a ima i jedne iz Zare.
Sad mu traju po jednu sezonu,pogotovo patikice ili cipele,dok sandale tih par mjeseci preko ljeta.
meni nije mu žao dati za kvalitetnu patiku ili cipelu jer mu se nogice jako znoje,pa onda u nekim drugim bude još gore

cuba -> RE: marka cipelica- obmana ili kvaliteta (27.9.2011 13:03:35)

Do sada sam mu uvijek kupovala u Cicibana, cipele i kućne papučice, od tenisica Nike a ovo ljeto je doslovno proveo u Croccsicama. Za jesen sam mu kupila All star bijele tenisice a za zimu kožne Nikeice, u jaslicama je u Ciciban papučicama.

Ne znam, nekako sam se vodila po savjetima i iskustvima drugih mama  a i zato što su na glasu pa po tome pretpostavljam da su kvalitetne. Za dobru i kvalitetnu cipelu mi nije žao dati novce.
Ali evo, nedavno sam naletila na Nike tenisice koje su bile na sniženju 50% i platila sam ih 125kn a cijelu zimu će provesti u njima. Mislim da to zbilja nisu neki novci.

elven -> RE: marka cipelica- obmana ili kvaliteta (27.9.2011 13:25:11)

Mi smo odustali od Bambija zbog bezobrazne cijene...tu i tamo se nešto zalomi ako je na sniženju. Ove godine me Ciciban neugodno iznenadio sa onim platnenim cipelicama(ona ljetna izdanja, tenisica i cipelica sa čičkom za curke i dečke) ja ih kod njih platila više od 100 kn, a par dana poslije slučajno u Pitarelu naišle na identične (boja, materijal, uložak, ma sve sve sve) samo ping-pong-yong marka i cjena 60-ak kuna, još mi curka viče "mama vidi moje cipejice", a meni se kosa digla na glavi...
Tenisice prve nike, sad adidas - adidas su mi mekše i imaju bolji uložak....
Primo marka koju smo zbog cijene dva puta kupili nakon tjedan dana nošenja sam išla po nove jer su se ili raspale ili je mala cvilila da je bubu noga...toliko o jeftinom..

Ona marka što me još nije razočarala je Frodo, imam i ja nekoliko pari (nemam veliku nogu :)) i za curku svašta nešto smo nosili kako je rasla...sandale, balerinke, jesenske cipe, šlape za vrtić i dalje....i niti jedne se nisu do kraja ofucale (osim ovih sandala koje je cijelo ljeto landrala), a sve smo nosili i nosili. Tako da mi se čini njihova ponuda najbolji omjer cijene i kvalitete, a znali smo uloviti i sniženja pa još bolje.

Još se i tješim da čuvamo hrv. radna mjesta jer je Ivančica naša tvornica....

Vjeverica ST -> RE: marka cipelica- obmana ili kvaliteta (27.9.2011 13:30:59)

mirna sviđa mi se ovo s deichmannom...vidjela sam nekidan neke pamučne tenisice s Munjevitim Jurićem, zamalo ih nisam kupila...ne čine mi se loše, ali nisam zbog niske ciene..I pitam se je li to glupo?!
a ne mislite li da su tenisice preniske za zglob dok su mali?

mirna -> RE: marka cipelica- obmana ili kvaliteta (27.9.2011 13:52:51)

Vjeverica malo pripazi jer oni imaju vise svojih marki koje nisu toliko kvalitetne, ali elefanten su na istoj razini kao ciciban, a ciciban je puno skuplji...
Nakon 3. godine mislim da dijete slobodno moze nositi i niske tenisice...

lilia -> RE: marka cipelica- obmana ili kvaliteta (27.9.2011 15:02:59)

Mi smo neki dan u cicibanu kupili prve cipelice: "za prve korake" se zovu, snižene sa 369 na 150 kn. Skroz moderne sa nekakvim narančastim vezicama.
Puna cijena je stvarno prevelika za tako kratko što ih nose, glasam za kupovanje kvalitetnih cipela na sniženjima.

njanja -> RE: marka cipelica- obmana ili kvaliteta (27.9.2011 15:49:12)

ja sam samo shvatila ovo...
janu sma prošle jeseni kupila puma tenisice, preslatke frajerske na popustu....čim bi pala kiša, on bi se klizao po pločicama i padao....tako da smo ih odnosili jesen/proljeće i sad sam se vratila u Ciciban i za 250 kn našla super cicibanove tenisice koje prolaze i kao cipele, imaju uložak i ne skližu se...
kad pogledate 250 kn su 2 paketa pelena, a pelene odu u smeće, a tenisica ipak traje možda čak do proljeća

mamacita -> RE: marka cipelica- obmana ili kvaliteta (27.9.2011 22:43:49)

Ja svojima ne kupujem marke, osim ako naletim na njih na snizenju. Malenom djetetu ne kupujem skupe cipele, nego neke ne brendirane sa uloskom, is sve ok. Dijete jednako iznosi skupu cipelu ili onu jeftiniju, posebno ako je dijete aktivno i trci i igra se u parku dosta.

Vjeverica ST -> RE: marka cipelica- obmana ili kvaliteta (30.9.2011 7:29:06)

mi smo mu sad kupili neke cipelice Pami, navodno su slovenske, mada ka sam došla doma vidila da piše da su proizvedene u Kini!
inače, koža mi se čini OK

Stranica: [1]