mamo -> RE: Koliko vjerujete teti u vrtiću? (25.5.2015 10:07:22)
|
I da, moram reći da je ona odlučno odbijala navode da je ona ikad rekla da je P jedan od troje najgorih u grupi jer ona "ništa takvo ne bi rekla, niti je to istina". Također zaključak svega je bio da P nikoga nikada nije ugrozio u smislu da je agresivan ili slično, nego da jednostavno odbija poslušati (također sam joj objasnila da ona mora stvoriti preduvjete da on nju poštuje i sluša, bar je to moje mišljenje). I to je zapravo razlog zašto njegovo ponašanje nije okarakterizirano kao alarmantno, jer on načelno sva pravila poštuje, osim što nekad odbija raditi sve kako mu se kaže. E sad, drugi problem je i to što je njemu očito dosadno, iako ona tvrdi da se oni trude i svaki dan nešto novo rade i sl. Ali po njenom vlastitom priznanju, on jedini od sve djece shvaća smisao priča koje su malo iznad njihovog uzrasta (za 5 i 6 godišnjake, predškolce), on je jedini u potpunosti svjestan svoje okoline (imaju meteorološku stanicu i svaki dan pričaju o vremenu tog dana i temperaturi), on jedini zna vjerno i dosljedno opisati pojave u prirodi (od cijele grupe on je jedini znao zašto je nestao snijeg ispred vrtića - očistila ralica. Drugi su imali izjave tipa - prošao je Božić pa nema ni snijega, otišao je i sl.). Mislim, ja nisam to smatrala posebno neobičnim jer mi samo pratimo njegove želje i interese, ali on već sad zbraja i oduzima i čita, na vlastitu inicijativu. I stvarno ga puno toga zanima. I sad zapravo razmišljam, iako teta to nije ni predložila, da se odem raspitati kod ravnateljice je li moguće da ga prebaci u neku grupu gdje su tete možda bar malo više angažirane i gdje će malo više raditi s njime. A ako ni to ne bude moguće, ne znam...morat ćemo ga negdje prebaciti [sm=zmeden.gif] U kvartu do, u gradskom vrtiću ima montessori program, pa ću se malo raspitati tamo. Ima li netko iskustva s montessorijem?
|
|
|
|