jagodicabobica -> RE: Ajmo malo FILOZOFIRATI :-) (14.10.2011 21:18:34)
|
IZVORNA PORUKA: inesica IZVORNA PORUKA: mamacita "If you would be a real seeker after truth, it is necessary that at least once in your life you doubt, as far as possible, all things." Rene Descartes "Kada bi istinski trazio/trazila istinu, neophodno je to da bi barem jednom u zivotu trebao/trebala sumnjati, koliko god je to moguce, u sve stvari." ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ovo sam ja primjenila na vjeru, najvise od svega. Iako, ovo je vrlo moguce primjeniti na sve teme. Npr. "Pazi more je hladno!"... no ja ne vjerujem dok sama se u to ne uvjerim. Ajmo cure malo zivnuti mozdane vijuge. Ako nemate stogod za nadodati na ovu moju izreku, onda napisite barem koji filozof vam se najvise primakao vasem svjetonazoru. Naravno, ovo stoji ako ste imali filozofiju u srednjoj skoli, i ako ste se iti malo pozeljeli vise zainteresirati o filozofiji kao takvoj. Tvoj citat je ziva istina, ako netko zeli nesto zaista spoznati, najbolji nacin je ući u to potpuno objektivno, a to je moguce samo ako si nepristran i preispitujes svaku informaciju. Nisam imala filozofiju, ali sam citala nekoliko F knjiga. Zgodna izreka (a odlicno ide uz ovu temu) mi je: "Um je poput padobrana - funkcionira jedino ako je otvoren" - Albert Einstein kada prekinem sagledati nesto(temu,odgovore itd) sa sve strane tada me nece ni biti[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|