Tuđa... (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

natalijax -> Tuđa... (20.10.2011 22:06:51)

Možda malo i odvratna tema, jel bi vi ikad dozvolile da vašem djetetu nego ugura svoju sisu u usta ,onak iz zafrkancije da vidi jel će sisat[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley11.gif[/image] čula sam u zadnje vrjeme par slučajeva na što sam rekla fuj a te osobe su me onak pogledale koda sam rekla neznam što

mala pcelica -> RE: Tuđa... (20.10.2011 22:15:28)

pa bas da mi djetetu iz zezancije gura sisu usta to nebi dozvolila,ali da je iz nekih zdravstvenih razloga(mojih npr. da ne mogu dojiti) a druga zena da ima mlijeka dozvolila bi ako bi smatrala da je zena čista i uredna ...

mamacita -> RE: Tuđa... (20.10.2011 22:26:18)

Ni pod razno, pa tako se i HIV prenosi.

lilia -> RE: Tuđa... (20.10.2011 22:27:02)

Nemam takvih prijateljica niti poznanica kojima bi takva glupost  iz zafrkancije pala na pamet. Na srecu.
Sto se tice cicanja od druge mame niti to ne dolazi u obzir, da nemam mlijeka davala bi adaptirano.

U rodilistu je moj mali stalno drecao a ja bas tih prvih dana nisam imala dvoljno mlijeka pa sam se nasalila sa medicinskom sestrom da mama koja je sa mnom u sobi i doji svoju bebicu bez problema ima mlijeka i za mog drekavca.
Sestra se naglo uozbiljila i rekla: ne mislite valjda ozbiljno? Naravno da nisam mislila.
Ali eto niti to nije kao sto je nekad bilo.

jagodicabobica -> RE: Tuđa... (20.10.2011 22:30:27)

neeeeeeee
[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
meni se TO gadi[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

pincirotvajler -> RE: Tuđa... (21.10.2011 7:42:34)

a neznam..mislim da ne

mariola -> RE: Tuđa... (21.10.2011 7:45:13)

Molim????? Ne mogu ni zamislit da to uopće netko može napraviti. Veliko NE.

mariwa -> RE: Tuđa... (21.10.2011 7:52:26)

Kad je moja mama rodila brat s njom je bila jedna žena u sobi i isto je imala sina. mama nije na početku imala dovoljno mlijeka a ta žena previše pa je ponekad dojila mog brata. To je bilo prije 30god.. Inače njih dvije su se znale i prije. Ja to nikad nebi..

ciba -> RE: Tuđa... (21.10.2011 10:03:26)

IZVORNA PORUKA: mariola

Nika 24052006 -> RE: Tuđa... (21.10.2011 14:07:43)

pticica -> RE: Tuđa... (21.10.2011 14:19:38)

Nemam takvih prijateljica niti poznanica kojima bi takva glupost iz zafrkancije pala na pamet. Na srecu.
Sto se tice cicanja od druge mame niti to ne dolazi u obzir, da nemam mlijeka davala bi adaptirano.

potpis

sina -> RE: Tuđa... (21.10.2011 14:30:41)

NE!

škorpioni -> RE: Tuđa... (21.10.2011 16:17:05)

pametnom to nebi palo na pamet jedino nekom tko nema pameti!!!NE NE NE I NE

bubaMaja -> RE: Tuđa... (21.10.2011 17:03:59)

Joj kako vi znate ponekad biti smiješne!! PA čemu toliko zgražavanje??? Da nemate druge opcije ne samo da bi dale nego bi i molile da vam netko dijete nahrani!! (da imate pravo neke bi mu dale kruha i soli hahahaha)

U današnje vrijeme takvo nešto nije prihvatljivo što iz medicinskih, što iz ćudoredno običajnih razloga, prije je bilo pod normalno... neš ti stvari nad kojom treba sveopće zgražanje, ufff!

Mogu samo primijetiti da jsu običaji dogovoreni društveno i svako društvo ima svoje odredbe. U našem to više nije prihvatljivo i to je to. A da je za zgražanje, svakako nije!!

I da, ni ja ne bih svom djetetu dala da cica drugu cicu, ali hvala Bogu za tim nije bilo niti potrebe. S druge strane da sam imala previše mlijeka i da me je netko pitao bih li podojila (ili izdojila za...) neku bebicu kojoj treba - rado bih to učinila. I ne vidim zašto bi se netko nad tim zgražavao.

mala pcelica -> RE: Tuđa... (21.10.2011 19:40:48)

IZVORNA PORUKA: bubaMaja

Joj kako vi znate ponekad biti smiješne!! PA čemu toliko zgražavanje??? Da nemate druge opcije ne samo da bi dale nego bi i molile da vam netko dijete nahrani!! (da imate pravo neke bi mu dale kruha i soli hahahaha)

U današnje vrijeme takvo nešto nije prihvatljivo što iz medicinskih, što iz ćudoredno običajnih razloga, prije je bilo pod normalno... neš ti stvari nad kojom treba sveopće zgražanje, ufff!

Mogu samo primijetiti da jsu običaji dogovoreni društveno i svako društvo ima svoje odredbe. U našem to više nije prihvatljivo i to je to. A da je za zgražanje, svakako nije!!

I da, ni ja ne bih svom djetetu dala da cica drugu cicu, ali hvala Bogu za tim nije bilo niti potrebe. S druge strane da sam imala previše mlijeka i da me je netko pitao bih li podojila (ili izdojila za...) neku bebicu kojoj treba - rado bih to učinila. I ne vidim zašto bi se netko nad tim zgražavao.

potpuno si u pravu ...dobro da se nisu ispovraćale [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

lavica81 -> RE: Tuđa... (21.10.2011 20:57:14)

inesica -> RE: Tuđa... (21.10.2011 21:32:19)

E stvarno svasta!

Monica -> RE: Tuđa... (21.10.2011 21:51:17)

Pa stvarno ne mogu vjerovati[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
šta ženama svašta padne na pamet...ja ne bi

Zvonki -> RE: Tuđa... (21.10.2011 21:53:04)

Da se radi o preživljavanju, onda bi. Ovako, ne hvala.

elven -> RE: Tuđa... (23.10.2011 10:32:57)

IZVORNA PORUKA: bubaMaja

Tako je...nekada nije bilo AD mlijeka, majke su isto iz raznih razloga ostajale bez mlijeka ili im nije dolazilo danima, pa su se bebe nosile drugim rodiljama na podoje...mislim da ima i neka fraza /naziv za to, ali se ne mogu sjetiti "zadojeno dijete" ili nešto slično.... Nismo mi tako daleko od tih vremena....

Bojim se da bi mi bilo malo nelagodno podojiti drugo dijete, ali izdojiti definitivno da! A isto bilo je primjera kad su bebice same nalazile ciku u tuđim "njedrima" pa je to smatrano jako slatkim....da se gura cica bez opravdanog razloga mi nije neka fora...ali ovakva količina i žestina zgražanja uf....too much!

mala pcelica -> RE: Tuđa... (23.10.2011 19:04:34)

moja mama kad je rodila sestru u bolnici je dojila jos jednog dječaka jer njegova mama nije imala mlijeka i sve ok

mayathebee -> RE: Tuđa... (23.10.2011 23:23:38)

IZVORNA PORUKA: Zvonki

Da se radi o preživljavanju, onda bi. Ovako, ne hvala.

Stranica: [1]