beba_B -> Recikliranje i ekologija (25.10.2011 16:09:48)
|
Nekidan su konačno u našem kvartu osvanila 2 nova kontejnera - jedan za plastiku i jedan za papir (mislim na kartone i slično jer one za novine imamo u portunu). Pozdravljam inicijativu gradskog komunalnog i jedva sam dočekala tako nešto! [sm=smiley20.gif] Još da barem stave za staklo! Inače, apsolutno sam alergična na zagađenja okoliša svake vrste. Kod nas u Dalmaciji je posebno vidljivo ljeti, koliko po obali, toliko i ako se slučajno imate priliku maknuti negdje brodom na kakvu đitu. Kad dođem u dodir sa divljinom i prirodom kakva je - prekrasna, nenarušena, mirisna, onda tek shvatim koliko je naš okoliš zagađen i prljav, i što sve ljudi bacaju u more. Pretpostavljam da ni šume nisu u boljem stanju, ali nemam prilike to baš vidit. Evo jedan link, pa ko može neka pogleda: http://www.youtube.com/watch?v=MnoEClnz1b8 Danas sam samo spremila punu vrećicu plastike koju ću odnijeti do reciklažnog kontejnera: bočicu od detrdženta za suđe, bocu od omekšivača, plastičnu ambalažu od Ledovog oslića [sm=smiley36.gif], kesicu od kruha koja se razbila.... Smiješno mi je da su ljudi tek počeli odvajati boce kada mogu dobiti 50 lipa za njih. Zanima me reciklirate li vi i biste li bile zadovoljne da se uvede zakonska obveza recikliranja kućnog otpada koja je u zemljama EU obavezna?
|
|
|
|