Pahuljica88 -> RE: Missed abortion?! (9.5.2017 18:56:09)
|
Pozdrav.. Ja sam se odlucila podijeliti sa vama moju priču.. Uspjela sam zatrudniti nakon skoro dvije godine. Sreći kraja nije bilo za mene i mog supruga. Prvi ultrazvuk u VI tjednu otkucaji srca se čuli jako lijepo, kroz 15 dana prokrvarim, počnem primati inekcije progesterona i tablete Duphaston. Na ultrazvuku doktor potvrdi da je u pitanju hematom iznad maternice, i grč u maternici, zbog čega mi prepiše Mg direct, izmedju ostalog, ali na moju ogromnu sreću plod je bio narastao od prvog ultrazvuka , srce kucalo, sačuvala se trudnoća. Kroz 14 dana prokrvarim opet, veoma oskudno i odem na ultrazvuk i tu nastaje velika bol u dusi, suprug je bio prisutan, pozvala sam ga da udje radujući se da on po prvi put čuje otkucaje, ali otkucaja bilo nije. Plod je stao sa razvojem, srčane reakcije bilo nije. Uslijedila je hitna kiretaza jer je plod stao sa razvojem već u VIII + 2, a tad kad je to ustanovljeno bilo sam trebala biti deveti na desetu sedmicu. Znaci tih 10ak dana a nista nije pokazivalo na to da bi samo krenulo. Eto drage moje. Malo je preopširno. Ali niko me neće razumjeti kao vi koje ste prošle Isto. Zahvat je bio bolan ali ni u pola kao bol u dusi. Bebicu smo izgubili a samo dragi Bog zna zašto.. Samo se nadam da ako uspijem sljedeći put zatrudniti da se ovako nešto neće vise desiti. Jer ne znam kako bi podnijela. 😟
|
|
|
|