Krky -> RE: Pitanje: tezina blizanca na porodu (28.10.2011 12:59:40)
|
Ok...možda ti ja mogu pomoći...imam 6-ogodišnje blizance. Rođeni su carskim pod potpunom anestezijom zbog rizičnih položaja: zatkom i poprečnog. Nitko mi nikada nije rekao da moram jesti više nego u prethodnim trudnoćama, uvijek se prije radilo o kvaliteti. Tokom cijele trudnoće pila sam Prenatal ili nešto za trudnoću (nešto i od KAL-a), jer sama ne unosim dovoljno voća u organizam. U trudnoći sam dobila 12 kg (u prve dvije jednoplodne 18 i 16 kg), bila sam prilično vitka trudnica. Bebani su rođeni u 37. tjednu, porod počeo spontanim puknućem vodenjaka, završio planiranim carskim, a bebani su bili 2750 g/ 48 cm i 2920 g/49 cm za što su ih proglasili velikim blizancima (valjda zato što bi, da su rođeni u terminu, premašili 3 kg). Meni su bili maleni, jer sam do tada rađala malce >4 kg. Vrlo je vjerojatno da ćeš biti umornija nego u prethodnoj trudnoći, da ćeš imati manje energije ili da ćeš u 3. tromjesečju imaati bolove u križima ili zdjelici. Meni, osobno, dupla trudnoća nije bila nešto teža od jednoplodnih, čak mogu reći da mi je bila lakša, da nisam imala tolika "divljanja" hormona, a niti neke posebne bolove. Imala sam i više energije pa sam sa sedmomjesečnom "škembom" pješačila po Plitvicama. Tako da se ne trebaš nešto posebno brinuti, iako su dr pažljiviji prema višeplodnim trudnoćama i to sve pod uvjetom da je trudnoća sama po sebi u redu i da se bebe normalno razvijaju. Odmaraj kad god stigneš i skupljaj energiju jer kad dođu trebat će...
|
|
|
|