Molitva (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

mamacita -> Molitva (28.10.2011 9:29:06)

Ma vidi ti mene jutros, pisem o necemu ovako privatnom[sm=smiley1.gif]. Naime, spoznala sam da vec odavno nisam uhvatila vrijeme za sebe i mog Boga. Uvijek je sve to nekako u prolazu, u "letu" mu za nesto zahvalim, na crvenom svjetlu na raskrizju pomislim na njega, i to je to... Fali mi, jako, eto tako, jutros, nakon bjesomucne potrage za obicnom djetetovom pernicom, koja je nakon rovanja po cijeloj kuci, bila cijelo vrijeme sakrivena u ruksaku (za skolu) meni je blago "pukao film". Reci cete, pa zar je to sve??!! Eh, ima toga jos, no ovo je tek bila kap koja je prelila casu. Dakle, u potrazi za dusevnim mirom procitala sam ovo.
Oni koji me znaju, znaju da nisam religiozna u ovosvjetskim crkvama, znaju da ne saljem dijete na vjeronauk, znaju da me se sakramenti i sva MORANJA katolicke crkve bas puno ne diraju... No, u miru svog doma ja i te kako odrzavam tu neku vezu izmedju mene i Boga.
Moja danasnja inspiracija dolazi iz ovog psalma. Ne da mi se traziti na hrvatskom... ovo mi je jednostavnije bilo naci...

Poanta ove teme, neka bude, ako ne zamjerate, inspiracija. Kako vi trazite vas mir? Kako ga pronalazite? Sta vam ulijeva mir u rastresenu svakodnevicu. Molim vas izostavite odgovore kao sto su: muzika, vjezbanje, spavanje itd. Ja pitam da ono nesto duhovno. Za ono neopipljivo i nevidljivo. Za ono nesto sto stanuje duboko u vama, i sto vam daje snage kada sve druge sitnice nemaju pravi ucinak.
[sm=rozica.gif]

Psalm 34

King James Version (KJV)

Psalm 34

I will bless the LORD at all times: his praise shall continually be in my mouth.

My soul shall make her boast in the LORD: the humble shall hear thereof, and be glad.

O magnify the LORD with me, and let us exalt his name together.

I sought the LORD, and he heard me, and delivered me from all my fears.

They looked unto him, and were lightened: and their faces were not ashamed.

This poor man cried, and the LORD heard him, and saved him out of all his troubles.

The angel of the LORD encampeth round about them that fear him, and delivereth them.

O taste and see that the LORD is good: blessed is the man that trusteth in him.

O fear the LORD, ye his saints: for there is no want to them that fear him.

The young lions do lack, and suffer hunger: but they that seek the LORD shall not want any good thing.

Come, ye children, hearken unto me: I will teach you the fear of the LORD.

What man is he that desireth life, and loveth many days, that he may see good?

Keep thy tongue from evil, and thy lips from speaking guile.

Depart from evil, and do good; seek peace, and pursue it.

The eyes of the LORD are upon the righteous, and his ears are open unto their cry.

The face of the LORD is against them that do evil, to cut off the remembrance of them from the earth.

The righteous cry, and the LORD heareth, and delivereth them out of all their troubles.

The LORD is nigh unto them that are of a broken heart; and saveth such as be of a contrite spirit.

Many are the afflictions of the righteous: but the LORD delivereth him out of them all.

He keepeth all his bones: not one of them is broken.

Evil shall slay the wicked: and they that hate the righteous shall be desolate.

The LORD redeemeth the soul of his servants: and none of them that trust in him shall be desolate.

Anoniman -> RE: Molitva (28.10.2011 13:01:47)

ej, draga, samo da frknem ovdje prijevod, ne znam koliko ima poliglota na RR:

2 Blagoslivljat ću Gospodina u svako doba,
njegova će mi hvala biti svagda na ustima!
3 Nek'' se Gospodinom duša moja hvali:
nek'' čuju ponizni i nek'' se raduju!

4 Veličajte sa mnom Gospodina,
uzvisujmo ime njegovo zajedno!
5 Tražio sam Gospodina, i on me usliša,
izbavi me od straha svakoga.

6 U njega gledajte i razveselite se,
da se ne postide lica vaša.
7 Eto, jadnik vapi, a Gospodin ga čuje,
izbavlja ga iz svih tjeskoba.

8 Anđeo Gospodnji tabor podiže
oko njegovih štovalaca da ih spasi.
9 Kušajte i vidite kako dobar je Gospodin:
blago čovjeku koji se njemu utječe!

10 Bojte se Gospodina, vi sveti njegovi:
ne trpe oskudice koji ga se boje.
11 Osiromašiše mogućnici i gladuju,
a koji traže Gospodina ne trpe oskudice.

mamacita -> RE: Molitva (28.10.2011 20:10:55)

Thanks Mariachi[sm=smiley36.gif].

ELENA35 -> RE: Molitva (29.10.2011 18:49:10)

divna tema [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Ja te mamacita potpisujem u potpunosti.I teško nalazim vremena za molitvu,za pronaći duševni mir..ali trudim se...navečer kad svi zaspu,ostanem u boravku,pomolim se,onako iz srca,zahvalim dragom Bogu na zdravlju,na dječici,svojoj obitelji..i pomolim se za one koji misle da ON ne postoji...Imam ja kao vjerovatno i svaka osoba svog sveca zaštitnika koji pazi na mene,na moju obitelj..to je meni sv.Leopold Mandić...ne znam koliko ste čule za njega,ali to je divan svetac...i zarekla sam se,prije par godina da ću prvom prilikom otići u Padovu na njegov grob...I otišla sam prije mjesec dana,vožnja 7 sati tamo,cijeli dan hodanja,i 7 sati vožnje natrag..ali bilo je predivno,napunila sam se nekom snagom koju do tada nisam više imala i vratila se jača nego ikad,sretna i ispunjena.
I zato kad god imam vremena,zažmirim.zamislim da sam ponovno u Padovi,da sjedim u njegovoj sobici gdje je blagoslivljao svoje vjernike i u tome nalazim mir...pomolim se svaku večer prije spavanja,sa svojom dječicom...da ne nađem vremena za svoje vrijeme sa dragim Bogom i sv.Leopoldom,mislim da bih pukla...oni mi daju snagu..

malizia -> RE: Molitva (29.10.2011 19:48:09)

ja se molim i komuniciram sa svojim anđelom od trenutka kada sam spoznala da mi je u jednoj situacji upravo On pomogao....svatko od nas ima svog anđela koji je s nama od ulaska Duše u tijelo do povratka Duše Bogu.

tiny -> RE: Molitva (30.10.2011 8:39:31)

ja zaista vjerujem u Boga,i vjerujem da mi On daje snagu kad god mi treba,zato ja svaki dan kad mi M.ode u skolu,odem u svoju sobu i izmolim krunicu,jer tad imam tisinu i mir,i zapravo se osjecam ispunjeno kad se pomolim.a sad se idem spremati za Misu,jer mi bas to vraca unutarnji mir.

Bebys -> RE: Molitva (30.10.2011 14:40:37)

sta bi moj zivot BEZ BOGA BIO...jad i bijeda...on ima VELIKO MIJESTO I VRIJEME u mom zivotu i tako ce i ostati ...sve to nastojim prenositi i svima oko sebe...[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stranica: [1]