mayathebee -> RE: Pritisak na majke (10.11.2011 16:57:24)
|
Moram se nadovezati na komentare o ovoj sekti zvanoj RODA, na čijoj stranici nije poželjno otvarati teme o AD-u! U rubrici često postavljana pitanja, na pitanje:"Pomoć, moja beba odbija bočicu" stoji odgovor:"Bravo, beba zna da je mamina cica najbolja!" Eto takve sekte, sveznajuče susjede i babe su produkt gore navedenog pritiska. Nisu ni forumi ( pa ni ovaj naš) bogom dani, sve vrvi od svakakvih informacija, savjeta, prozivanja.... Mislim da u svemu moramo nači neku vagu! Odslušamo sve, odvažemo, poslužimo se svojim instinktom, i isprašimo po receptu tete danery zle jezike! [sm=smiley36.gif] Nećemo uvijek napraviti ispravnu stvar, i mame nekad griješe, ali bitno je toga biti svjestan i drugi puta znati bolje! Volimo svoju djecu, i uz malo razuma imamo recept za dobro majčinstvo. Ne smijemo zapostaviti djecu, ali nesmijemo ni zaboraviti na sebe i svoje muževe. U svemu umjereno, koliko nam život dopušta! Neki dan sam u jutarnjem pročitala super članak o modernim roditeljima. Onima koji djeci u nedostatku vremena dopuštaju sve, paze da ne plaču, da nikako ne padaju, i to sve u strahu da ih djeca neće voljeti. Po meni djeca isto vole i trebaju autoritet, trebaju znati za NE, jer se kasnije neće znati snalaziti sa problemima i frustracijama, i bit će ništa drugo nego neodgojena derišta kojih se stariji boje u autobusu i tramvaju, jer im ne mogu ništa. No, svako po svom i sa svojom savjesti! Bitno je znati da vi same odgajate svoju djecu, a oni koji prigovaraju neka pogledaju, odgajaju ili rađaju svoju!
|
|
|
|