Vjeverica ST -> prava nezaposlenih majki (16.11.2011 14:03:21)
|
Cure, molim vas da mi javite točne podatke, s obzirom da mi je ovdje po forumu sve zbrčkano, otvorila sam novu temu. Istina, ovo mi je druga trudnoća, u 8. mj, sam, ali ipak moram osvježit pamćenje. (Očito je da nas sve mori financijska situacija kad ima toliko tema[sm=smiley36.gif]) Ovako, ja sam nezaposlena, prijavljena na Zavod. Da bi dobila jednokratnu novč. naknadu u iznosu od cca 2000 kn i ostvarila pravo na mjesečna primanja u iznosu od cca 1600kn do navršene 1. god. djetetova života moram donijeti: Koliko sam skužila nakon poroda što prije treba doć na Zavod sa osobnom, zdravstvenom, rodnim listom djeteta, radnom knjižicom i potvrdom o prebivalištu? Još nešto? Rodni list radim u MUP-u, matičnom uredu ili općini?(Za to će mi vjerojatno trebati otpusno pismo i moji dokumenti?) Koliko stara mora biti potvrda o prebivalištu? Isto tako i u svoju općinu/grad idem s tim dokumentima? koliko dugo moram biti registrirana na Zavodu za nezaposlene? Ja sam oko godine dana. Do kad najkasnije to sve mogu obaviti? Ja mislim to 10ak dana nakon poroda. Znam da ovo mogu doznati i kod njih ali pošto moram mirovat i ne javljaju se na telefon, ovako mi je lakše. Moram ići i na mirovinsko da prijavim rođenje djeteta kako bi dobila godinu staža? A ostale "pogodnosti"? Znam za dm (otpusno pismo) i za ljekarnu (je li to još uvijek vrijedi, što mi treba?)..... Ima li još nešto što sam propustila, svaka kuna mi znači, muž mi upravo ostao bez posla................ Hvala vam cure puno puno puno!!!!! Znam da ima puno pitanja, hvala na strpljenju! Love, thnxxxxxxxxx!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|