pakić -> RE: Destruktivno i prkosno ponasanje trogodisnjaka (8.12.2011 23:12:12)
|
Moji dečki imaju 4 i 2 godine... stalno neke faze, izljevi, ne znam više kako to nazvati... teško je, pogotovo ako si stalno sa njim, možda ne bi bilo loše da se još netko, uključi, tata ili netko, tko će biti autoritativan... kad tebe nema. Možda i djetetu treba promjena. Moji su isto u zadnje vrijeme jako aktivni, kako ne idemo svaki dan van. Ali dvojica su i ipak se igraju zajedno i više manje je o.k. Stariji je jako osjetljiv, bio je ljubomoran, ali sve shvaća, može mu se objasniti, već kao dvogodišnjak je bio zreo. Ali mlađi, on ništa ne sluša... sve radi po svom i na kraju uvijek bude kako on hoće... i jednostavno ne znam kako to promijeniti. Kad hoće bude dobar, sve shvaća, ali kad nešto zaumi- plakanje, inat, vrištanje, guranje... i ja se nadam da će ga proći. Možeš ignoriati do određene granice, ali kad počne maltretirati brata, ili ostale ukućane, reagiramo. Ja i mm se dosta dobro slažemo u tim pitanjima ali nam kvare bake i nonići. Možda mu jednostavno ne treba poklanjati toliko pažnje kad to radi, lomljive igračke ukloni, pa će ga pustiti te frustracije. Sretno
|
|
|
|