|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Hrvatska i EU
17.1.2012 9:54:33   
mirna
Mi smo u EU, s mojeg aspekta pozitivne stvari su: nema granica i nema carina, a naša djeca mogu studirati i raditi vani...

Ostalo: mislim da od EU najviše profitiraju najbogatije zemlje...svi ostali smo province s jeftinom radnom snagom..

< Poruku je uredio mirna -- 17.1.2012 9:55:05 >

(Odgovor članu anne)
Neposredna veza do poruke: 26
17.1.2012 10:13:05   
anaxx
slažem se s mirnom, ali isto tako mislim da ove naše promjene političara su samo promjene iz jednih fotelja u druge, a opet nam isti kroje pravdu i život, mislim da smo nesposobni (čitaj prepohlepni i sebični i gledamo samo svoj džep) sami voditi svoju državu i da nam, nažalost treba netko tko će nam reći što smijemo, a što ne...

ja glasam ZA.

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 27
17.1.2012 13:47:57   
mayathebee
IZVORNA PORUKA: mirna

Mi smo u EU, s mojeg aspekta pozitivne stvari su: nema granica i nema carina, a naša djeca mogu studirati i raditi vani...

U pravilu sam PROTIV, samo zbog gore navedenog sam za!

IVANO.... mamin i tatin draguljčić 06.01.2011.
ISSA..... mala naša palčica, mamina 'potica! 18.03.2014.

http://www.facebook.com/maja.cancar?ref=tn_tnmn#!/photo.php?v=2720553127823

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 28
17.1.2012 15:30:47   
modesty blaise
..."''Cijelo vrijeme ide sustavna i perfidna propaganda koja građane uvjerava da smo nitko i ništa, da ništa ne možemo i da nam je samo ići u EU. Gledano iz pozicije kapitala, EU je konglomerat kojom upravlja čopor beskrupuloznih špekulanata i blefera. EU tobože djeluje na principima reda, rada i discipline, a vlade djeluju na principima odgovornosti i stručnosti. Tko je onda doveo EU u ovakvu krizu? O tome se šuti ili laže, a svi znaju da je, primjerice, ''Italija sakrila od 150-200 milijardi eura, samo je pitanje političkih odnosa tko će koga stisnuti da to izađe van''.

''Hrvatska je uvijek bila sastavni dio Europe, a ako se sada odupremo to je biti prekrasan primjer malog, odlučnog i samosvjesnog naroda koji nije rekao ne EU, nego EU kojom gospodare multinacionalne kompanije i uništavaju sve uljuđeno, civilizirano''....

EU je nedemokratski mehanizam u kojem čak ni Europska komisija više ne odlučuje, već to čini Merkozy. Točnije, ''frakcija njemačkog kapitala''. Unutar EU-a vlada podjela na jezgru i periferiju.

< Poruku je uredio modesty blaise -- 17.1.2012 15:35:28 >

Sebastian, 01.09.2010

...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...

(Odgovor članu mayathebee)
Neposredna veza do poruke: 29
17.1.2012 15:40:10   
modesty blaise
Ono što je sigurno točno je da je Hrvatska neinformirana...

U šest godina sve činjenice su nagurane u tri tjedana. Vlada šuma i buka informacija, a građani nisu pravilno informirani i ne znaju što će.
Oni koji će glasati protiv ne znaju zašto glasaju protiv, a oni koji glasaju za ne znaju zašto podržavaju ulazak u EU. Informacije koje  izlaze van bile su banalne i pričalo se o kolinju i siru i vrhnju, a ključnim egzistencijalnim stvarima nije bilo govora.
Ne znamo ni što će se dogoditi s naših 300 tisuća nezaposlenih ako uđemo u EU.
U eurozoni je nestabilna situacija, a mi bi u EU trebali ući navrat na nos...
Meni je to katastrofa!

Sebastian, 01.09.2010

...I believe in pink... I believe in being strong when everything seems to be wrong...I believe in kissing, kissing a lot...I believe that tomorrow is another day...and...I believe in miracles...

(Odgovor članu modesty blaise)
Neposredna veza do poruke: 30
17.1.2012 16:13:38   
kanader
glasat ću za jer mi je zbog posla važno da imam čim manje prepreka i granica, veće je područje nesmetanog rada...ne bojim se konkurencije, pa s tim nemam problem.iako mislim da je evropa dobar potez, jedan dio mene mrzi što smo takav narod kojem netko drugi treba unositi reda u državne službe, politiku i druge sfere....da li smo stvarno tako ograničeni da sami ne znamo kako se boriti protiv korupcije i birokracije, loših političara? ne gledam na uniju kao na čarobni štapić, toga nema, ne postoji.znam da predstoji teško razdoblje tak da svi oni koji očekuju instant rješenje, bojim se da će biti razočarani....i ne treba gledati zemlje koje su trenutno u gabuli kao ogledni primjerak,smatram da su sve njih njihovi političari koštali, isto kao i nas naši, svi su oni htjeli visoki standard i dobar život, uzeli kredite pa ih moraju i vratiti.na žalost ne možemo se uspoređivati sa nekim bogatim zemljama koje ne trebaju eu, one imaju dovoljno svojih bogatstva(npr.nafte), i mogu same urediti svoju unutarnju politiku....osobno, ne smeta me na granici pokazivat putovnicu, a i školoval sam se jedno vrijeme vani iako nisam bio iz zemlje unije....odabrat između nacionalnog ponosa,i svega ostalog nabrojenog stvarno je teško....ali zaokružit ću dauser posted image

letio sam nekad, letio i ja...imao sam krila ,krila leptira

Neposredna veza do poruke: 31
17.1.2012 18:01:40   
Indy
za,  jer koja nam je alternativa? da ostanemo izolirani kao svicarska i norveska, s njima se ipak nemozemo mjeriti. ili da ostanemo balkanci s zemljama koje nam preostaju kao albanija, srbija...

moji veliki decki, Patrik i Dominik
"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje plaćenih poslova. Uzevši u obzir da je plaća čista ljubav"

(Odgovor članu kanader)
Neposredna veza do poruke: 32
17.1.2012 18:33:06   
Indy
strane multinacionalne kompanije odavno su vec zavladale, rh. ciji je t-com? 98% banaka u hr su strane, da se nespomiju samo trgovacki centri. hr vec odavno nema svoju neovisnost.

"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje plaćenih poslova. Uzevši u obzir da je plaća čista ljubav"

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 33
17.1.2012 19:01:08   
mala pcelica

IZVORNA PORUKA: Indy

za,  jer koja nam je alternativa? da ostanemo izolirani kao svicarska i norveska, s njima se ipak nemozemo mjeriti. ili da ostanemo balkanci s zemljama koje nam preostaju kao albanija, srbija...

srbija,hr i bosna ce uci zajedno u eu pretpostavljam...a izaci na glasanje neću ...

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 34
17.1.2012 20:30:24   
zg_cinik
zg_cinik = EU_skeptik...

objašnjenja i informacije zakaj...
lako je nać...
pročitajte pristupni ugovor... i sve na kaj smo pristali...
nema ni par tisuća, vrlo razumljivo napisanih, stranica...
(kog interesira...nek sam potraži...)

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

zg_user posted image magda & zg_user posted image franko...(nije mituser posted image )

user posted image

(Odgovor članu mala pcelica)
Neposredna veza do poruke: 35
18.1.2012 8:41:47   
anne
cinik - kad bi mogli pročitati i što piše između redova...

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

(Odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 36
18.1.2012 10:44:10   
anaxx
IZVORNA PORUKA: kanader

glasat ću za jer mi je zbog posla važno da imam čim manje prepreka i granica, veće je područje nesmetanog rada...ne bojim se konkurencije, pa s tim nemam problem.iako mislim da je evropa dobar potez, jedan dio mene mrzi što smo takav narod kojem netko drugi treba unositi reda u državne službe, politiku i druge sfere....da li smo stvarno tako ograničeni da sami ne znamo kako se boriti protiv korupcije i birokracije, loših političara? ne gledam na uniju kao na čarobni štapić, toga nema, ne postoji.znam da predstoji teško razdoblje tak da svi oni koji očekuju instant rješenje, bojim se da će biti razočarani....i ne treba gledati zemlje koje su trenutno u gabuli kao ogledni primjerak,smatram da su sve njih njihovi političari koštali, isto kao i nas naši, svi su oni htjeli visoki standard i dobar život, uzeli kredite pa ih moraju i vratiti.na žalost ne možemo se uspoređivati sa nekim bogatim zemljama koje ne trebaju eu, one imaju dovoljno svojih bogatstva(npr.nafte), i mogu same urediti svoju unutarnju politiku....osobno, ne smeta me na granici pokazivat putovnicu, a i školoval sam se jedno vrijeme vani iako nisam bio iz zemlje unije....odabrat između nacionalnog ponosa,i svega ostalog nabrojenog stvarno je teško....ali zaokružit ću dauser posted image

slažem se!

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu kanader)
Neposredna veza do poruke: 37
18.1.2012 13:15:02   
keiko
evo opet se javljam..nisam često na ovom forumu..
hrvatica sam, koja živi u Sloveniji...što da vam kažem- evo jedne činjenice iz prve ruke, što zasigurno nečete čuti na HTV-u- i mi ovdje u slo nismo bili za ulazak, barem je tako izgledalo u razgovoru sa ljudima, ali ko nas pita. glavno, da je kobajage referendum, gdje narod misli da ima neku moč svoje riječi..
od ulaska je sve poskupjelo, nekadašnjih 100maraka je danas 100eur. jednu vrečicu namirnica plačam cca. 30eurauser posted image , da o ostalim stvarima ne govorim. ako sanjate o zapošljavanju vani- čista utopija, čak školovanje ne dolazi u obzir, osim ako niste dobro podkovani s lovom..birokracija je ubibože, sve se mijenja, nikad ne znaš što još vrijedi a što se več promijenilo...ahhh
i da, stvarno je super što na granici ne moram više pokazati osobnu ili pasoš. da, prekrasan je ovaj IV.rajhuser posted image

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 38
18.1.2012 13:18:21   
keiko

za,  jer koja nam je alternativa? da ostanemo izolirani

izolirani ali sretniji. mada možete svi glasati protiv, plan je napravljen i tu mi odnosno vi ne možete ništa.

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 39
18.1.2012 13:19:03   
keiko

strane multinacionalne kompanije odavno su vec zavladale, rh. ciji je t-com? 98% banaka u hr su strane, da se nespomiju samo trgovacki centri. hr vec odavno nema svoju neovisnost.

naravno, sve je dio plana...

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 40
18.1.2012 13:21:06   
keiko
IZVORNA PORUKA: modesty blaise

..."''Cijelo vrijeme ide sustavna i perfidna propaganda koja građane uvjerava da smo nitko i ništa, da ništa ne možemo i da nam je samo ići u EU. Gledano iz pozicije kapitala, EU je konglomerat kojom upravlja čopor beskrupuloznih špekulanata i blefera. EU tobože djeluje na principima reda, rada i discipline, a vlade djeluju na principima odgovornosti i stručnosti. Tko je onda doveo EU u ovakvu krizu? O tome se šuti ili laže, a svi znaju da je, primjerice, ''Italija sakrila od 150-200 milijardi eura, samo je pitanje političkih odnosa tko će koga stisnuti da to izađe van''.

''Hrvatska je uvijek bila sastavni dio Europe, a ako se sada odupremo to je biti prekrasan primjer malog, odlučnog i samosvjesnog naroda koji nije rekao ne EU, nego EU kojom gospodare multinacionalne kompanije i uništavaju sve uljuđeno, civilizirano''....

EU je nedemokratski mehanizam u kojem čak ni Europska komisija više ne odlučuje, već to čini Merkozy. Točnije, ''frakcija njemačkog kapitala''. Unutar EU-a vlada podjela na jezgru i periferiju.

user posted image
apsolutno se slažem!!!

Neposredna veza do poruke: 41
18.1.2012 13:22:01   
mala pcelica
u potpunosti se slazem sa keiko,referendum je samo za mazanje očiju naroda,a plan je vec napravljen i bice onako kako su oni to vec odlucili ,a to je ulazak u evropsku uniju,po zakonu moraju da odrade referendum,a poslje ce reci da je narod tako odlučio,zato ja na ta " sranja ne izlazim" i necu glasovati ni zasta ....u svakom slucaju bicemo još jadniji i žalosniji ....

< Poruku je uredio mala pcelica -- 18.1.2012 13:23:10 >

(Odgovor članu keiko)
Neposredna veza do poruke: 42
18.1.2012 13:30:45   
Indy
ne bi se slozila s nekim stvarima, moj mm je proveo godinu dana na skolovanju u njemackoj, nismo nista morali platiti, nego je cak dobivao placu za praksu, bio prijavljen kao pravi radnik. sad nastavlja skolovanje. naravno to je tamo normalno, u rh ni radnici nedobiju placu, kamoli ucenici.  radnici su uvijek trazeni, naravno morate znati jezik zemlje u koju bi isli raditi. mi sad jedino imamo problema s vizom, jer mm mora traziti radnu dozvolu, da smo u EU to ne bi morao.

(Odgovor članu mala pcelica)
Neposredna veza do poruke: 43
18.1.2012 13:54:56   
keiko
Indy, najvjerovatnije je tvoj muž tražen kadar tamo u Njemačkoj, inače to nije praksa. ja sam doktorica i ako hoču radit u austriji npr., moram nostrificirat  diplomu (iako smo EU), i položit jezik (kao ispit-a to nema veze znam li ja njemački ili ne, moraš imat na papiru). ovo je sigurno, jer sam se raspitala. a to sve košta, košta...
tipkamo se poslije, dva mala sunca me trebajuuser posted image

(Odgovor članu Indy)
Neposredna veza do poruke: 44
19.1.2012 11:31:05   
Indy
medicinsko osoblje je trazeno u njemi, istina da dok predas sve potrebne dokumente, pa viza, koja je jos uvijek potrebna a skupa je, sve to kosta, ali vjeruj mi isplati se. jer inace mi se ne bi na to odlucili. neradi se samo o visini place, nego o ostalim pravima, do kojih njemci strogo drze.

(Odgovor članu keiko)
Neposredna veza do poruke: 45
19.1.2012 12:21:02   
Tata
Osobna ili putovnica na granici? Nitko ne govori da ne da nece biti granice, nego ce granica biti  jos jaca. Svi su u EU ali samo su neki u Schengenskom podrucju. A Schengen nece siriti nego razmisljaju jos da ga malo reduciraju.  Ljudi ne sanjaju kaj nam to nosi..

Modesty Blaise i Keiko su apsolutno u pravu, neka se nitko ne zavarava. Male zemlje su kolonije a znamo kako su kolonije prosle..

Edit: izbacio glupost o 2024, zaboravite, zanemarite, bio sam pijan....

< Poruku je uredio Tata -- 19.1.2012 12:36:22 >

(Odgovor članu keiko)
Neposredna veza do poruke: 46
19.1.2012 12:30:31   
Indy
neke zemlje u eu mogu privremeno ograniciti pristup svom trzisit rada, ali to ogranicenje traje 2 do najvise 7g, isto tako i rh moze uvesti ogranicenje. granicne kontrole zadrzati ce se nekoliko godina nakon ulaska hr u uniju dok se nesteknu potrebni uvjeti, a to da ce biti 2024g, n igdje nisam cula i mislim da je to rekla kazala.

(Odgovor članu Tata)
Neposredna veza do poruke: 47
19.1.2012 12:34:01   
Tata
IZVORNA PORUKA: Bebys

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6P-XwSQDx1w

DOBRO OVO POSLUSAJTE...ovo je samo jedan od mnogih primjera.....koji se NE PUSTAJU U HRVATSKOJ...jer STETI DZEPU POLITICARA....user posted image

Istina, prvo cijene kruha i mlijeka idu u nebo a nista od proizvodnje ostati nece. Bio je intervju sa bugarskim sportasem. Bugarska mora jeftino izvoziti kvalitetnu hranu i mora skupo uvazati drugu klasu hrane. Mora, hoces - neces.

Stvar je dogovorena i tu nema izbora. Takvo je vrijeme i okruzenje. Bad luck.

2014+5=Susjedi
Susjedi+5=???

< Poruku je uredio Tata -- 19.1.2012 12:38:49 >

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 48
19.1.2012 13:15:53   
malica
sve ima prednosti i mane. svaki sustav i svaki novitet. Teorije urote postoje otkad je svijeta i vijeka i ovisi o tome kakav si koliko u to sve vjeruješ. Ono što je meni na pameti jest činjenica da se referendum ponavlja dok ne uspije?! Dakle ako ne prođe sada opet će hrpa love iz državnog proračuna koja bi bila potrebna za druge svrhe otići na idiotske reklame, propagandu i sam trošak referenduma. Gledajući to iz tog aspekta bolje je glasat za odmah, nego ponavljati isto svakih 6 mjeseci dok se ne dobije željeni rezultat.

moja mala maza.... 5.10.2009

(Odgovor članu Tata)
Neposredna veza do poruke: 49
19.1.2012 17:42:08   
Indy
slazem se s malicom, koliko god mi o tome raspravljali, odluka je vec donesena. pristupni ugovor je vec potpisan. ovaj referendum je cista glupost, trosenje vremena i novaca, jer nije na vrijeme napravljen.

(Odgovor članu malica)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!