tina1983 -> RE: Naš atopijski dermatitis (30.3.2012 16:46:42)
|
Mi smo isto prošli svašta sa kožom i dermatitisom, osipal se kad je bio star 2 mjeseca, strašno, cijelo tijelo, bio je na prsima i svi su krivili da je to dobio od kravljeg mlijeka kojeg sam ja popila a ja nisam popila kap mlijeka već par godina, uglavnom obišli smo par dr i naišli na drPustišek i Klaićevoj odlična pedijatrica, ja sam pripazila da ne jedem orašaste plodove, jogurte, citruse, kupali ga u običnoj čistoj vodi bez ičega i povremeno stavili mustelino ulje, prvo smo koristili za mazanje mustelu ali mu se s vremenom koža već toliko navikla da nije više imalo smisla pa nam je dr rekla da bi bilo dobro promjeniti i prešli an a-dermi bogatu emolijentnu kremu, odlična krema, dan danas ga mažemo ali samo poslije kupanja a kupamo ga svaki drugi dan jer voda još dodatno isušuje kožu...U početku kad je dermatitis bio jak kupili smo kupku od zobu marke Kening i moram priznat da je to bila odlična stvar nakon par kupanja povuklo se i koža se preporodila...Sad je prošo 7 mjeseci i pazimo na prehranu i tako do njegove prve godine, više nije na prsima pa pije adaptirano mlijeko od Novalaca Allernova i to mu dodajem u sve kašice po potrebi, jer je to adapt. mlijeko za takve limače koji imaju probleme sa kožom, i nismo išli na nikakva testiranja jer su još premali za to i test nebi bio točan...
|
|
|
|